Márton-napi pincejárás Cserfőn

facebook megosztás

Márton-napi pincejárás volt tegnap Cserfőn. A hegyi gazdákból álló baráti társaság már negyedik alkalommal szervezte meg a rendezvényt, ez is azt jelzi, egyre inkább összekovácsolódik a cserfői közösség. A programon az is kiderült, az idei újbormustra eredménye alapján ki birtokolhatja egy évig a vándorkupát.

Szombat délelőtt gyülekeztek a cserfői és bagóhegyi gazdák az Antal Pincénél, a pincejárás első állomásának házigazdája gondoskodott arról, hogy nem maradt éhes és szomjas sem senki. – Igazából innét indultunk. Attilával az ötletgazdával kihirdettük az egészet, nagyon bejött úgy látszik, mindenkinek tetszett. Összekovácsolja egyrészt a gazdákat is. Tudnak ismerkedni, tudnak szakmai dolgokról beszélgetni, meg kikapcsolódnak. És így a pincéket járva kóstolgatjuk a borokat – mondta el a program egyik szervezője, Nagy Lajos.

A pincejáráson résztvevő csapat második állomása az ötletgazdáé volt. Gazdag Attila pálinkaszakértőként nem csupán újborral kínálta a vendégeit. A mulatás mellett természetesen szakmai fogásokról és az idei esztendő adományáról is szó esett a pincejárás során. – Az idei év bővelkedett gyümölcsök tekintetében itt fent a hegyháton. Szerencsére volt jó kajszi és körte termés, ezért bízom abban, hogy több gazdánál is egyre jobb pálinkát kóstolhatok. Illetve úgy gondolom, hogy az idei szőlőből, törkölyből készített pálinkák kiemelkedően jók lesznek – véli a pincejárás másik szervezője, Gazdag Attila.

A legjobb újborért járó vándorkupa további egy évig Ábrahám Jánosnál marad – az eredményt hivatalosan is kihirdették a tegnap. A Vajdacserfőn gazdálkodó borász idén olaszrizlingjével érdemelte ki az elismerést.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.