Megnyílt az Ezer színű természet című kiállítás a Palini-iskolában

facebook megosztás

 A Zalai Vadász Alkotók Egyesületének tárlatán az erdő kincsei és szépségei szerepelnek. A kiállításon egy volt tanítvány képei is láthatóak, de az intézmény több szálon is kötődik a természethez és a természetfotózáshoz. A tárlat anyaga is arra ösztönzi a tanulókat, hogy szeressék és óvják a környezetet.

A legfontosabb ok, hogy a gyermekeink szeressék meg a zöldet, az élőt, a növényt, a gombát, az állatokat. Ezenkívül pedig azt is el kell mondanom, hogy örökös ökoiskola vagyunk, ez a név kötelez, úgy gondolom, hogy a tanév első nagyszabású kiállítása nem is lehetett volna más, mint a természetnek a megörökítése - mondta Suhai Zsolt, Palini Általános Iskola igazgatója.

A fotókat a 2001 óta működő vadász-alkotók egyesületének tagjai készítették. Ezt a képanyagot korábban Lentiben láthatta a közönség.

- Tulajdonképpen vadász-alkotókról van szó, akik a természetet járva a zalai vadállományt és a természet egyéb szépségeit, bogarait, tücskeit, madarait művészi fokon ábrázolták, és hát ennek egy válogatása van itt bemutatva - hangsúlyozta a kiállítást megnyitó Hopp Tamás, a Zalai Gímszarvasért Alapítvány kuratóriumi elnöke

A megnyitót az iskola diákjainak műsora színesítette. A kiállítás egy hónapig látható az iskola aulájában.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.