Megrúgta a tanárát a gyermekotthon neveltje

Nem volt hajlandó tanulni a Zalaegerszegi Gyermekotthon neveltje, inkább feltett lábbal üldögélt, majd, mikor egy beírást akart ezért adni neki a tanára, egyszerűen belerúgott a pedagógusba az agresszív gyerek. Rajtavesztett, mert közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és testi sértéssel is megvádolták nemrégiben az ügyészek. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtóreferensétől érdeklődtünk.

A fiatalkorú terhelt a Zalaegerszegei Gyermekotthon gondozottjaként, 2017. április 24. napján, a 8 óra 10 perckor kezdődő első tanórán több növendéktársával együtt vett részt a fejlesztő pedagógus tanóráján a gyermekotthon egyik épületében. A pedagógus a tanóra elején meghatározta az elvégzendő feladatokat, melyeket a fiatalkorú nem volt hajlandó elkezdeni. A pedagógus erre közölte vele, hogy amennyiben nem áll neki dolgozni, úgy beírja a gyakorló füzetébe azt, hogy nem volt hajlandó felvenni a munkát. A tanár így is tett, de mikor el akarta venni a fiatal füzetét a padról, a terhelt ennek megakadályozására az asztalon tartott lábának sarok részével megrúgta a pedagógus bal kezét, a csukló tájékán. A tanárnak a rendész sietett a segítségére, aki az ügyeletes nevelővel együtt kikísérte a fiatalkorút a folyosóra, aki még aznap előállításra került a Zalaegerszegei Rendőrkapitányságra.

Mindezek miatt a fiatalkorú terheltet közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és testi sértéssel is megvádolta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség, sorsáról a megyeszékhely járásbíróságának illetékes büntetőtanácsa fog majd dönteni.

Papp Attila