Nepáli embercsempészt állítanak a kanizsai bíróság elé

facebook megosztás

Embercsempészéssel és közokirat hamisítással vádolták most meg a kanizsai ügyészek azt a nepáli férfit, akit a letenyei határátkelőnél buktattak le a szemfüles határrendészek. A vádemelésig jutott büntetőügyről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

A nepáli állampolgárságú, egyébként Németországban lakó terhelt 2017. augusztus 17-én – előzetes megbeszélés alapján – Budapestre érkezett németországi lakhelyéről, majd onnan taxival Horvátországba, Dubrovnikba utazott. A vádlott még Németországban magához vette munkahelyi főnöke nepáli magánútlevelét, valamint annak németországi tartózkodási engedélyét is, amely engedélyezi a schengeni országokban való tartózkodást és utazást. A terhelt szándéka az volt, hogy segítsen a Cipruson dolgozó nepáli unokahúgának Németországba beutazni, hogy a lány ott majd munkát vállalhasson tartósan, mivel nevezett ilyen engedéllyel nem rendelkezett.

Dubrovnikból a nepáli férfi és unokahúga Letenyére utazott, hogy Magyarországra belépve mehessenek tovább Németország irányába. A terhelt 2017. augusztus 18-án, reggel 09 órakor a Letenye Autópálya Határátkelőhelyen belépésre jelentkezett Magyarországra az unokahúgával együtt. A határellenőrzés során a terhelt a saját okmányai mellett a németországi munkahelyi főnöke okmányait is átadta ellenőrzésre, miközben unokahúga alvást színlelt. A határrendészek azonban gyanút fogtak, és a személyazonosítás során ruházat átvizsgálásra került sor, amelynek során a nepáli lánynál megtalálták a saját utiokmányait. Ekkor a nepáli férfit előállították a határrendészek, míg unokahúgától megtagadták a magyarországi beléptetést. Mindezek miatt a nepáli állampolgárságú férfit embercsempészés, és közokirat-hamisítás bűntetteivel is megvádolta a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.