Nyelvi tudáspróba

facebook megosztás

Szókincsük gazdagságát, kiejtésük pontosságát bizonyíthatták a nagykanizsai tankerület diákjai ma a Kőrösi-iskolában. A szóbeli fordulón tíz intézmény ötven tanulója vett részt, köztük a házigazda intézménybe járó gyerekek.

5., 6., 7. és 8. osztályosok versenyeztek ma angolból és németből. A szóbeli fordulót a kőrösis Nyelvi Napok programsorozat részeként megrendezett írásbeli tudáspróba előzte meg. – A tankerület 12 iskolájából 115 tanuló jelentkezett. A mai fordulóra minden korosztályból a legjobb hat versenyzőt hívtuk be, így 10 iskola 50 tanulója vesz részt a mai megmérettetésen – mondta el kérdésünkre Smolcz Frigyes, Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola igazgatója.


A szóbeli fordulón az egyes évfolyamok hat legeredményesebb versenyzője vehetett részt

A németversenyt a Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatta. – Hagyományteremtő szándékkal indítottuk el a versenyt tavaly az általános iskolások számára, épp azért, hogy a nyelvet egy kicsit erősítsük, és lehetőséget adjunk – nem csak a német nemzetiséghez tartozó diákoknak, hanem – mindenkinek, aki szeretne fejlődni a német nyelvből – fogalmazott Lancsák József, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A kezdeményezés beváltotta a hozzáfűzött reményeket, és a versenyt idén már nemcsak a város, hanem a tankerület minden diákjának meghirdették. Hogy ki hogyan teljesített a szóbeli megmérettetésen, december 12-én derül ki.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.