Ötven éve ad munkát és méltóságot dolgozóinak a Kanizsa Rehab

facebook megosztás

Nemcsak munkát és megélhetést, hanem emberi méltóságot és tartást is ad dolgozóinak a Kanizsa Rehab, hangzott el a társaság 50 éves fennállását ünneplő rendezvényen. Az évforduló alkalmából a cég legrégebbi, legerősebb és legszorgalmasabb munkatársát is elismerték.

Nagyszabású ünnepséget rendeztek a társaság jubileuma alkalmából a Medgyaszay Házban. A Kanizsa Rehab jogelődjét, a Szociális Foglalkoztatót még 1967-ben alapította a városi tanács azért, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű embereknek megélhetést biztosítson. A cég elmúlt évtizedekben végzett minőségi tevékenysége azonban nemcsak munkát, hanem emberi méltóságot is adott a dolgozóinak. – Azon embertársaink sorsát és élethelyzetét támogatják, akiknek a mindennapok természetes megélése is kihívásokkal teli. Olyan emberek teremtenek értéket itt, akiknek a kiegyensúlyozott és teljes életre való esélyt az őket körülvevő közösségnek, vagyis nekünk is nagy erőkkel segíteni kell – fogalmazott Dénes Sándor.

A Kanizsa Rehab 50 éves fennállása alkalmából a polgármester emléklapot adott át a cég ügyvezetőjének. Az ünnepségen azoknak a jelenlegi dolgozóknak a munkáját is elismerték, akik kiemelkedő teljesítményükkel vagy helytállásukkal hozzájárultak a társaság sikereihez. – A dolgozókkal szavaztattuk meg, hogy kit válasszanak maguk közül. Így díjat kapott a legjobb kéziszerelő munkatársunk, a legjobb varrodai, illetve nyomdai dolgozónk, a legerősebb vagy épp a legügyesebb kollégánk, a legnagyobb küzdőnk, valamint a társaság legrégebbi munkatársa, aki 1974 óta hivatalsegédként hordja és viszi a hivatalos papírokat és dokumentumokat – mondta el Lérántné Mátés Valéria, a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ötven év alatt sok minden történt, de a társaság három fő tevékenysége nem változott: a nyomdában, a varrodában és a kéziszerelő-részlegben ma már megváltozott munkaképességűek dolgoznak, 2013 óta pedig azokat, akik alkalmasak rá, hároméves foglalkoztatási rehabilitációval készítenek fel a nyílt munkaerőpiacon való helytállásra.

Fotó: Gergely Szilárd

 

A Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. 50 éves évfordulója alkalmából elismerést kapott:

– az 50 éves évfordulóhoz kapcsolódóan, a társaság kezdeti időszakában történtek felidézéséhez nyújtott segítségért emléklapot kapott Tarr Antalné
– posztumusz emlékplakettet kapott Mihalkó Lajos egykori igazgató

– a társaság legerősebb dolgozója díjat Fila István kapta
– a legszorgalmasabb dolgozó díjat Bogdán Csaba kapta
– a legjobb nyomdai dolgozó díjat Sasné Föőr Bernadett kapta
– a legjobb varrodai dolgozó díjat Vukics Ferencné kapta
– a legügyesebb dolgozó díjat Pongrácz János kapta
– a legjobb csoportvezető díjat Varga Ferencné kapta
– a legnagyobb küzdő díjat Szabó Krisztina kapta
– a legrégebbi dolgozó díjat Nagy László kapta
– az év dolgozója díjat Péntekné Horváth Szilvia kapta

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.