Szabványosítás és felújítás

Megújult játszóterek várják a gyerekeket Kanizsán. A VIA Kanizsa Zrt. idén több mint negyven helyszínen szabványosított és újított fel játszóelemeket.

A kombinált, tornyos mászókát is újrafestették a Zemplén utcában a VIA Kanizsa Zrt. munkatársai. A városüzemeltető társaság az év elején kezdte el az általa üzemeltetett játszóterek elemeinek szabványosítását és felújítását. – 44 játszótéren kezdtünk rendet rakni, olyan szemmel, hogy azokat a játszóelemeket, amiket az év végén újra kell tanúsíttatni, ez egyébként most lesz decemberben, azokat a tanúsításra felkészítsük – mondta el Fitos István vezérigazgató.

Mintegy 80 olyan játszóelem van, amelynek lejárt vagy nem is volt tanúsítványa – ezeket a VIA Kanizsa egyesével felülvizsgálta, szabványosította, és ha szükséges volt, fel is újította. – Állagmegóvó, felújító festéseket végeztünk minden játszószeren. Ezen kívül minden olyan kötőelemet ellenőriztünk, ami vizsgálat tárgyát képezheti. Ezeknél a kötőelemeknél és a hintacsuklóknál cseréltük a kopó alkatrészeket, illetve bizonyos csavaroknál védőburkolatot helyeztünk el, ami szintén szabványban szereplő előírás – tájékoztatott a VIA Kanizsa műszaki igazgatója, Szabó István. A Zemplén mellett a Lámpagyár, a Péterfai és a Munkás utcában is újultak meg játékelemek az ütéscsillapító felületektől kezdve a legapróbb alkatrészekig.