Új helyre költözik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nagykanizsai Csoportja

Nagy a sürgés forgás a ferences rendi kolostorban. Az önkéntesek már hetek óta pakolják a különféle holmikat, napokon belül már az új helyükön tevékenykednek. Az önkéntesek fájó szívvel hagyják itt a régi épületet, ugyanis sok élmény köti oda őket. - A csapatunk az nagyon jó, megfelelő. Összeszoktunk, mint a testvérek. Aztán a hajléktalanokkal volt jó is, rossz is, hideg zuhany, meleg zuhany, de azért nekünk mindent el kellett viselnünk – mondta Skorc Jenőné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nagykanizsai Csoportjának önkéntese.

A máltaisoknak azért kell kiköltözni a kolostorból, mert az önkormányzat felújítja az épületet. A szeretetszolgálatnak azonban biztosítottak egy másik ingatlant. - A Kinizsi Pál utcába fogunk költözni. Ez egy 120 négyzetméteres lakás volt, amit felújítunk, kicsit átformáljuk máltais külalakra és ott próbálunk berendezkedni – hangsúlyozta Kamenár Gábor a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nagykanizsai Csoportjának vezetője.

Ebbe az épületbe költöznek a máltaisok. A két szintes családiház földszintjén a tervek szerint adománygyűjtést végeznek, az emeleten pedig iroda lesz és a szenvedélybetegek nappali ellátásához szükséges szoba.