Új parkolóhelyek a Keleti városrészben

facebook megosztás

Több mint 80 új parkolóhely épül Nagykanizsán, a Keleti városrészben.

A megállóhelyekre azért van szükség, mert megnövekedett az autók száma a városban, és több társasház előtt is problémát okoz a parkolás. A beruházások a napokban kezdődnek és várhatóan áprilisig tartanak.

Majdnem teljesen tele a parkoló a Városkapu körút 16-os szám előtti társasháznál. Az épület előtt nemcsak az ott élők, hanem a szomszédos házakban lakók is megállnak.

- Este itt áldatlan káosz van, napközben is, de néha meg lehet állni rendesen – mondta Szita Károly.

Hamarosan azonban megoldódhat a probléma. A társasház előtti zöld területen ugyanis plusz parkolóhelyeket alakítanak ki, hogy minden lakó elférjen az autójával.

- Nagyon örülnénk, ha bővítenék, hiszen van itt hely a zöld területen. Az igaz, hogy fákat kell ezért kivágni, de valamit valamiért. Az autók így elférnének a ház előtt. Jobb lenne az autóra a rálátás és nem máshol kellene parkolni, hanem mindjárt a ház előtt – fogalmazott Karádi Zoltán.

De nemcsak itt, hanem Rózsa utca 11. és a Liszt Ferenc utca 3. közötti zöld területen, a Bartók Béla utcában, az általános iskolánál és a Városkapu körút 11. szám mögötti társasháznál is épülnek új megállóhelyek.

- Megszületett a döntés és az ez évi közlekedésfejlesztésre szánt összeg - közel 90 millió forintot jelent - a keleti városrészben parkolóhelyek építését jelenti. Több mint 80 új parkoló létesül. Később a Dózsa György úton a réginek a felújítása és bővítése is megtörténik, gyalogátkelőhelyek építése mellett – mondta Dénes Sándor polgármester.

Az új parkolók építését a következő napokban kezdik majd el a szakemberek, és várhatóan április közepére végeznek.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.