A jövő sikeres vállalkozóit és szakembereit képzik a Thúry Vásárban

facebook megosztás

A már csaknem húszéves múlttal rendelkező eseményen a tizenegyedikes diákok vállalkozási alapismereteket sajátíthattak el. A program a jövő sikeres vállalkozóinak és szakembereinek képzését szolgálja. A rendezvényre tizenöt vállalkozást hoztak létre a diákok, a vásáron pedig a horvátországi partnerintézmények képviselői és tanulói is részt vettek. – Két partneriskolánk is érkezett. Egyikük Csáktornyáról, a másik pedig Opátijából, ők egy kicsit késnek, de érkeznek. Ez összesen egy 50 fős csoport, akik megnézik a vásárunkat - mondta Richterné László Erzsébet, a Thúry György Szakképző Iskola igazgatója.

A diákoknak – bár még csak iskolai keretek között – minden szabályt be kellett tartaniuk, amit egy kezdő vállalkozótól az állam megkövetel. Így a vásárra több héten át készültek.  –Novemberben kezdtük el a társasági szerződést megírni, s eközben már üzleti gondolatokat fogalmaztunk meg. Így cégnevet is választottunk, valamint megszabtuk a cég tőkéjét, s ezt beadtuk a cégbírósághoz - említette  Kele Máté, a vásárra létrehozott „Cukorfalat Cukrászda Kft" vezetője. 

A csapatok közül néhány még különböző marketingfogásokkal is próbálkozott. – A kínálatunkban szerepel Hot dog, pirított hagymával, s kérhetik több variációval, például ketchup, mustár, majonéz, tehát ahogy szeretnék a vendégek. Ha vásárolnak, akkor húzhatnak egy pohárból, s hogyha szerencsésen húznak, akkor nyerhetnek még egy terméket - mondta Kósz Bence, a Thúry  iskola diákja. 


Jó hangulatban telt a Thúry Vásár

A Thúry Vásár jövőre ünnepli a huszadik születésnapját. Az iskola szeretné a rendezvényét megnyitni a város minden diákja előtt, sőt az is lehetséges, hogy a megye más iskoláiból is meghívnak majd tanulókat. 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.