A Népligetben vette a bizonyítványát, le is bukott vele az ápolónő

facebook megosztás

A fővárosi Népliget egyik villamos megállójában vette a rossz minőségű, ennek ellenére 150 ezer forintot kóstáló, szakképesítést igazoló, hamis bizonyítványát a muraszemenyei ápolónő, akit közokirat-hamisítás bűntettével vádolt meg a Nagykanizsai Járási Ügyészség. A vádemelésig jutott büntetőügyről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

A most megvádolt F. Enikő 2017 júniusában, azért, hogy magasabb munkáltatói besorolást érhessen el, munkáltatójához, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény muraszemenyei telephelyén, szakmai-iskolai végzettsége igazolására benyújtott egy „szakápoló” végzettséget igazoló szakképesítési bizonyítványt.

Azonban a valóságban F. Enikőnek nem volt ilyen képesítése, ugyanis egy nagykanizsai szakképző iskolával kötött tanulói munkaviszonya már 2016. május hónapban megszűnt. Azon okból kifolyólag, mert a vádlott, a „gyakorló ápoló” szakmai vizsga követelményeit sem 2016. május-június hónapokban, sem pedig a 2016. őszi és 2017. tavaszi időszakban szervezett javítóvizsgákon nem teljesítette, így 2017. május 26-án vizsgajogosultsága is megszűnt.

A munkáltatóhoz benyújtott és egy zalaegerszegi szakközépiskola és szakiskola bélyegzőjével ellátott, szakápolói végzettséget igazoló okirat az eredeti okmány mintájára létrehozott, számítástechnikai kivitelezésű, teljes hamisítvány volt, mely hibásan tartalmazta a zalaegerszegi szakközépiskola és szakiskola megnevezését, valamint az OKJ-s képzés azonosítóját is. F. Enikő vádlott a hamis okirat megszerzése érdekében, egy internetes oldalakon okiratokat hirdető elektronikus levelezőcímen vette fel a kapcsolatot ismeretlen személyekkel, majd 150 ezer forint ellenében, Budapesten, az 1-es villamos Népliget melletti megállójában egy férfitől átvette az adataival elkészített bizonyítványt. A hamisítás tényét a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény vezetője fedezte fel a bemutatott bizonyítvány adatainak visszaellenőrzése során. Mindezek miatt F. Enikőt közokirat-hamisítás bűntettével vádolta meg a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.