A táncparkett királyai

facebook megosztás

Torreádorok és flamenco táncosok vették birtokba a Zsigmondy-csarnokot – de csak egyetlen tánc erejéig. A nyolcadik alkalommal megrendezett Kanizsa Kupa Meghívásos Nemzetközi Tíztáncverseny idén is izgalmas show-val kecsegtette az érdeklődőket.

Élőzenére és vastapsra vonultak be a táncosok. A versenyzőket Dénes Sándor polgármester köszöntötte, aki szerint a Kanizsa Kupa méltó lezárása a hétvégének, hiszen szombaton a klubok, egyesületek versenyeztek, vasárnap délelőtt pedig a növendékek táncoltak legjobb tudásuk szerint, Cséplő Dániel emléke előtt tisztelegve. – E három rendezvény, amely a táncot és a táncot szerető közösségeket emelte a főszerepbe, egyfajta ünnep helyszínévé varázsolta Nagykanizsát, felmutatva, hogy mennyi tehetség és erő lakozik e város falain belül – mondta Dénes Sándor polgármester.


Dénes Sándor polgármester köszönti a tíztáncverseny résztvevőit (Fotó: Gergely Szilárd)

A csaknem ötévtizedes múltra visszatekintő Kanizsa Kupát – hosszú szünet után – az Eraklin Táncklub Egyesület álmodta újra 2010-ben, és azóta minden évben megrendezi a látványos show-t, amelynek a versenyzők körében is jó híre van. – Van olyan páros, amelyik majdnem mind a nyolc versenyünkre elfogadta a meghívásunkat. Sajnos, vannak, akik ma nem tudtak eljönni, mert éppen most vagy a közeljövőben világversenyen vesznek részt. Vannak olyanok is, akiket most hívtunk meg először – nekik ez mindenképpen egy elismerés, és igyekeznek élni ezzel a lehetőséggel – fogalmazott Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.


Érkeznek a táncosok, a sor elején Haddad Sabrina és Temesvári Bálint (Fotó: Gergely Szilárd)

A versenyen hat páros vett részt: Szombathely és Pécs mellett Horvátországból is érkeztek táncosok, akik a program első felében latin táncokkal kápráztattak el a közönséget. A kupát Gombkötő Balázs és Laskovics Petra (Lorigo Táncsport Egyesület) nyerte, a második helyen a közönségdíjas Temesvári Bálint és Haddad Sabrina (iDanceStudio KTSE – Szilver Táncsport Egyesület) végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Schwartz Péter és Lengyel Helga (Szilver Táncsport Egyesület) állt fel.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.