A torna ünnepe

Szép mozdulatokból nem volt hiány hétfő délután a Hevesi-iskolában. A városi tornaversenyen ugyanis a legügyesebb diákok mutatkoztak be. - Én a hajlékonyságot szeretem meg az ilyen mozdulatokat, ezeket a kecses mozdulatokat meg a bukfencezést, meg az egészet és ez az életemmé vált. Meg az ugrást is szeretem, amiben nem vagyok olyan jó, de szeretném, hogyha jobb lennék benne, mert amit én szeretek abban szeretnék mindig jó lenni – mondta Nagy Katalin.

A fiatalok három korcsoportban indultak a versenyen. Az alsós fiúknak és lányoknak a talajgyakorlatok mellett ugrani kellett, míg a felsősöknek három gyakorlat volt a kötelező. Az ugrás és a talaj mellett a lányok a gerendán, míg a fiúk a gyűrűn bizonyíthatták tornász tudásukat. A testnevelő tanárok szerint jó a tornanépszerű sportág mégis kevesen űzik, hiszen nagyon kemény fizikai munkát igényel. - Míg a labdajátékokban bent van a nevükben, hogy játék, addig a torna az egy nagyon kemény sport. Nagyon nagyon nagy akaraterőt, monotonitást, tűrést sok minden készséget kell hozzá elsajátítani, hogy jól tudják a gyerekek, illetve kevés benne a versenyzési lehetőség is és nehéz sikerélményt adnunk a gyerekeknek, holott megpróbálunk mindent tényleg – fogalmazott Takács András a Hevesi Sándor Általános Iskola testnevelő tanára.


Diákolimpia Torna a Hevesi-iskolában

A tornaversenynek helyet adó Hevesi-iskolában már évek óta megrendezik a diákolimpiát. Az intézményben ugyanis nagy hagyománya van a tornának. - Az iskolánk mindig is sportorientált iskola volt. Hajdanán a sportakrobatika most inkább a szertorna, de vannak akrobatikus elemek is, ez a fő profilunk. Úgyhogy minden évben szeretettel várjuk a másik iskolák résztvevőit is, hogy egy kicsit összetudjuk hasonlítani a mi tudásunkat az övékével, illetve megmérettessünk mi is, ők is, lássuk azt, hogy mennyit fejlődtünk – hangsúlyozta Szabó Erzsébet a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatója.

A Diákolimpia Torna városi döntőjén körülbelül 70 tanuló vett részt. A legeredményesebb iskola pedig a Hevesi volt.