A Zsigmondy-iskola udvarán vendégeskedik az „Arany 200 busz"

facebook megosztás

A mozgókiállítást a 200 éve született Arany János emlékére hozta létre a Petőfi Irodalmi Múzeum. Az egyedi tárlat interaktív formában mutatja be a költőóriás életművét, kapcsolatait és költészetét. Az „Arany 200 busz" nagy népszerűségnek örvend szerte az országban, így a Zsigmondy-iskola vezetőinek több hónapos egyeztetés után sikerült a kiállítást elhozni Nagykanizsára.  – Még nyáron vettük észre ezt a hirdetést, a Petőfi Irodalmi Múzeum felhívását. Az Arany János-emlékév kapcsán egy mozgókiállítás járja az országot, s lehet erre jelentkezni - mesélte Simon Mónika, a NSZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola magyartanára. A mozgókiállítás fő erénye, hogy a mai diákok számára is érdekes, 21. századi technikával mutatja be Arany János életrajzát és fő műveit. – A busz végében található olyan alkalmazás, ahol Arany János által használt szavakat kell kitalálni, több lehetőségből. Ezt nagyon szeretik a diákok, s szintén az egyik legkedveltebb az, ahol a verseiből vannak részletek, s filmrészleteket mutatnak be, ami az ő műveiből készült - tette hozzá Sipos Ferenc, a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteménykezelője.

A zsigmondys tanulók részéről is nagy érdeklődés övezte a tárlatot.  Az interaktív dolgok tetszettek a legjobban. A busz játékosan mutatja be, hogy Arany János milyen műveket írt, alkotott. S ez nekem nagyon tetszett - mondta Szollár Martina, az iskola diákja.


Arany János Kertben című verse is olvasható a mozgókiállításon

 

A kiállítás még holnap is megtekinthető, s a Zsigmondy-iskola vezetői szeretnék, ha minél több kanizsai diák és pedagógus keresné fel az iskola udvarán parkoló „Arany 200 buszt".

 

Fotók: Bakonyi Erzsébet

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.