Az Év Arany Gyűrűs Mérnöke: Kéri Gyula

Az építésgeodéziai szakmérnök végzettségű 57 éves földmérő mérnök Dél-Zalában született. A szülőfalu általános iskolájából a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumba került. Főiskolai tanulmányait a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Földmérő szakán végezte a Pécsi Geodéziai és Térképészeti Vállalat ösztöndíjasaként.


Az Év Arany Gyűrűs Mérnöke: Kéri Gyula

1991-ben munkatársaival közösen alapították meg  a nagykanizsai székhelyű Földmérő Kft-t. Ügyvezető igazgatója, jelenleg pedig termelési igazgatója a 15 főt foglalkoztató vállalkozásnak amely az ország teljes területén végez geodéziai feladatokat.

Térképészeti munkákat végez és irányít az ingatlanjogi szakterületen is, de a legkiemelkedőbb munkái a mérnökgeodézia terepéről valók.

Az M-7, M70 autópályák tervezési és kivitelezési munkáit, a királyegyházi cementgyár és kőbánya építését, a meghatározó közműszolgáltatók hálózatának felmérését és térképezését végezte. Jelenleg a zalaegerszegi járműipari tesztpálya kivitelezésének geodéziai feladatait irányítja. Pedagógus feleségével több, mint harminc éve házasok, három gyereke és egy unokája van.

A ZMMK és a MMK Geodéziai- és Geoinformatikai tagozatának alapító tagja, több ciklusban elnökségi tag volt és a szakcsoport megalakítását is megszervezte. Jelenleg a szakmai továbbképzések egyik aktív előadója az e-közmű témakörben.