Egy doboznyi szeretet

Halomban állnak a becsomagolatlan dobozok ebben a nagykanizsai tanodában. A fejlesztőház már tavaly is gyűjtött cipősdoboz adományt az Egy doboznyi szeretet elnevezésű akcióban. Idén azonban úgy döntöttek, hogy Csodapontként is működnek, így nem csak az idejáró gyerekek szülei, hanem bárki le tudja adni karácsonyi ajándékát.

- Idén már ott tartunk, hogy mintegy 70 dobozt megpakoltunk. ennek egy részét már be is csomagoltuk, úgyhogy még néhány napunk van, hogy befejezzük ezt az akciót és nagyon örülök, hogy ennyien segítenek a városban – mondta Dani Noémi a Nonó Tanoda és Manófejlesztő vezetője.
 


Gyűlnek a cipősdoboz adományok

„- Hoztam egy dobozt. – Köszönöm szépen, mi meg sok szeretettel a gyerekeknek továbbítjuk.”

Folyamatosan érkeznek a felajánlások a nagykanizsai református gyülekezeti házba is. Jól látszik már mennyi dobozt hoztak a segíteni akaró emberek. De nemcsak ők, hanem az itt dolgozók is készítenek csomagokat.

- Vannak gyerekek, akik számára a karácsony úgy telik el, hogy nem érkezik ajándék. Gondoljunk rájuk, illetve tartsuk szem előtt azt, hogy milyen fontos, hogy hozzájuk is megérkezzen a Jézuska. Ők is megtapasztalják azt, hogy van, aki szeretettel gondol rájuk és szeretettel készít össze egy ilyen cipősdobozt, és juttatja el ezekhez a Csodapontokhoz, gyűjtőpontokhoz – fogalmazott Hella Ferenc református lelkipásztor. Az idei Egy doboznyi szeretet adománygyűjtés még hat napig tart. A szervezők pedig remélik, hogy a tavalyihoz hasonló, több mint 4300 cipősdoboz gyűlik össze.