Elismerték a munkájukat

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott a Zsigmondy-iskola három tanára. Popellárné Varga Mária, Nováczki Gyula és Hóbor József a több évtizeden át kiemelkedően végzett munkájáért részesült elismerésben.

A Pedagógus Szolgálati Emlékérmet három nyugdíjazás előtt álló tanár: Popellárné Varga Mária, Nováczki Gyula és Hóbor József kapta meg. – 42 évet töltöttem a pályán, és azt mondhatom: ez a világ legszebb szakmája. Rajtunk keresztül, és általunk tud fennmaradni a nemzet, és ez egy nagy felelősség. Talán Mária Terézia mondta, egy ország annyira gazdag, amennyire okosak a lakosai, ez pedig nagy mértékben a pedagógusokon múlik – fogalmazott Hóbor József.


A Zsigmondy-iskola tantestülete három példamutató tanáregyéniségtől búcsúzik el az év végén

A Fritz Mihály szobrászművész által készített emlékérem az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott elismerés. – Ez nem jár automatikusan, azok a tanárok részesülhetnek ebben, akik több mint 25 éven át végeztek kiemelkedő munkát a pedagógusok körében. Az Emberi Erőforrások Minisztériumához kellett egy pályázatot benyújtanunk, és nagy örömünkre mindhárom kolléga elismerésben részesülhet – mondta el Laukó Emőke, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájának igazgatója. Az intézmény három, nyugállományba vonuló tanára meghatározó tagja volt a pedagógusok itteni közösségének; az elismerésre egyikük sem számított.