GasztroKanizsa: Szendvicsek felnőtteknek, gyerekeknek

facebook megosztás

A tananyag szerint szendvicset készítettek a végzős tanulók a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolájának tanműhelyében. Nagy Józsefné gyakorlati oktatásvezetőtől a kaviáros-sajtos, kaviáros-sonkás-tojásos, sonkás, sonkás-sajtos, szalámis-tojásos és a tonhalas szendvicsek közül az omega-3 zsírsavakat tartalmazó, és legegyszerűbben, leggyorsabban elkészíthető tonhalas és kaviáros szendvics receptjét kértük el.

Tonhalas szendvics:


 

Hozzávalók:

4 szelet szendvicskenyér, 1 doboz tonhal saját levében, 1 főtt tojás, 2 szem paprikával töltött zöld olajbogyó, 1 ek majonéz, 1 kk mustár, 2 dkg vaj, hagymakarikák, kapor, piros paprika csíkok, késhegynyi só, késhegynyi bors, 4 ek tormahab, 4 vékony szelet uborka.

Elkészítése:

A kenyereket megvajazom, a tonhalat lecsepegtetem és villával szétnyomkodom. A majonézt elkeverem a mustárral, sóval, borssal, és belekeverem a tonhalat. Szeletekre vágom a tojást és az olajbogyókat. A kenyérszeleteket beborítom a tonhalkrémmel, a tojás és uborkaszeletekkel. A szendvicseket olíva szeletekkel, tormahab rózsákkal, hagymakarikákkal, paprikacsíkokkal és kaporágacskával díszítem.

 

Kaviáros szendvics:


Ezek a szendvicsek nemcsak a tanműhelyben, hanem otthon is könnyen elkészíthetők

Hozzávalók:

4 szelet kenyér, 1 kis üveg kaviár (50 g), 2+2 ek vaj, 2 ek tartármártás, 1 kk finomra vágott hagyma, 2 karika citrom.

Elkészítése:

Összekeverem a 2 evőkanál vajat, a tartármártást és a hagymát. A kenyeret megvajazom, spricczsákból vajkrémgyűrűket nyomok rá, amelyekbe beleosztom a kaviárt. A citromkarikákat négy cikké vágom, és azzal díszítem a kenyereket.

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.