Idén is meghirdette a „Szeretetfa” elnevezésű jótékonysági akcióját a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ

Az ötödik alkalommal életre hívott kezdeményezésnek a korábbi évekhez hasonlóan most is a városi könyvtár adott otthont, ahol a segíteni vágyók pénzadománnyal támogathatják a központot, cserébe pedig finom mézeskalácsot kapnak.

"Szálljatok le, szálljatok le, karácsonyi angyalok…"
 

Karácsonyi hangulatot varázsoltak a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai és gyermekeik hétfő délután a Halis István Városi Könyvtárban. A „Szeretetfa” elnevezésű napot azért is szervezték meg itt, hogy felhívják az emberek figyelmét az adakozásra.

A könyvtárban felállított karácsonyfa előtti ládában több száz darab mézeskalács figurát helyeztek el a gyermekjóléti központ dolgozói. Ezekből az édességekből bárki vehet, a perselybe pedig adakozhat is.

- Van az intézményünknek egy alapítványa, ez a „Segíts, hogy segíthessünk” alapítvány. Ennek a javára fogjuk fordítani a bejfolyt összeget, amit az emberek erre fordítanak. Mi pedig segíteni fogjuk a nehéz sorsú, hátrányos helyzetű gyerekeket – mondta Dr. Kaszás Gizella a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.


Czupi Gyula, Dr. Kaszás Gizella és Dénes Sándor a "Szeretetfa" megnyitóján

A „Szeretetfa” megnyitóján Dénes Sándor polgármester is a jótékonykodásra hívta fel a figyelmet. - A város polgárait arra kérem, hogy jöjjenek el. Tudom, hogy sokan, több százan fordulnak meg a városi könyvtárban és segítsenek, adakozzanak. Segítsenek azért, hogy az egyesület, az alapítvány tudjon segíteni, mert nagyon jó ügyet szolgál – hangsúlyozta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere. A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ alapítványának ebben a formában jövő év január 6-ig, vagyis vízkeresztig lehet segíteni.