Idén is rengetegen vettek részt az Egy doboznyi szeretet adományozási akcióban

facebook megosztás

Több bevásárlókocsi is megtelt azokkal a cipősdoboz adományokkal, amelyeket az újudvari óvodások hoztak ma délelőtt a Kanizsa Centrumba. A különféle adományokat hetekig gyűjtötték a település több pontján. - A szülőket mindig felkérjük arra, hogyha módjukban áll, akkor egy kis cipősdobozba csomagoljanak be ajándékokat gyerekeknek, akiknek nem jut karácsonykor. A gyerekek is nagy örömmel részt vesznek ebben a csomagolásban és őszintén mondhatom, hogy ezeknél a kisgyerekeknél még nagyon nagy az önzetlenség és szívesen adják, amit adnak – fogalmazott Szabóné Szabadi Csilla a Móra Ferenc Óvoda vezető óvónője.

A cipősdobozokba sokféle ajándékot tettek a gyerekek. Tűzoltókocsit, édességeket... – És miért tetted ezeket bele a dobozba? - Azért, hogy a szegény gyerekeknek elvigyük – mondta Demeter Ármin. 

De nemcsak az ajándékozási szándék volt nagy a gyerekekben. A gyűjtőponton ugyanis ők is segítettek a felnőtteknek szétválogatni kor és nem szerint a dobozokat. - Ugye az óvónéni megkért rá, én meg akartam segíteni, mert a gyerekek ettől boldogok lesznek – nyilatkozta Nagy Erika.


A válogatásban is segítettek az óvodások

Újudvar tavaly is csatlakozott az  Egy doboznyi szeretet elnevezésű adománygyűjtő akcióhoz. A településen élők idén is egy emberként mozdultak meg, hogy segítsenek másokon. - Az is jellemző, hogy az olyan emberek, akik inkább rászorultak és segélyeket kapnak évről-évre az önkormányzattól is ilyenkor karácsony környékén, ők voltak az elsők, akik hozták a dobozokat. Tehát látszik, hogy az emberek átérzik, hogyha nekik segítenek, és kapnak valakitől valamit, akkor fontosnak tartják azt is, hogy vissza is adjanak valamit – hangsúlyozta Jakab Sándor Újudvar polgármestere.

A református parókián is szép számmal gyűlt össze cipősdoboz adomány. Hella Ferenc református lelkipásztor és segítője ottjártunkkor éppen az utolsó dobozokat pakolta be az autóba. - Egy picit később indult el úgymond az invázió, de a végére az utolsó pár napra nagyon sokan megmozdultak. Volt olyan szépségszalon, ahol 60 darab cipősdoboz volt, azt nem rég hoztam el, összegyűjtöttem, aztán idehoztam a többi helyről is. Amit itt láthatunk ezeket most bepakoltuk és viszem a központi gyűjtőhelyre – tette hozzá Hella Ferenc református lelkipásztor.

A cipősdoboz ajándékokat egyébként már elkezdték kiszállítani a környék rászoruló családjainak. A kárpátaljai adományokért pedig holnap érkeznek. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.