Idősek karácsonya Kanizsán

facebook megosztás

Csaknem 80 szépkorú vett részt a nekik szervezett karácsonyi ünnepségen a Medgyaszay Házban. A délutáni programon kulturális műsorral és kisebb ajándékkal is kedveskedtek a szervezők. Az idősek karácsonya elnevezésű programot 20 éve szervezik meg a városban.


 

Népi és karácsonyi dallamokkal kedveskedtek a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola népzene szakos hallgatói az időseknek rendezett karácsonyi műsoron. A résztvevők örültek az előadásnak. - Általában bárhova megyünk, mi mindenhol jól érezzük magunkat. Úgyhogy megtisztelő, hogy meghívtak bennünket, nagyon örülünk, mindenhova elmegyünk, jól érezzük magunkat, így együtt. Mindenki egymást szereti, tiszteli, úgyhogy teljesen jó a csapat - mondta Fazekas Péterné.

Az ünnepi délutánt a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete rendezte az időseknek. - Közel 80 főről van szó. Negyven-negyven fő, akit egyik, illetve másik intézmény részéről köszöntünk. A lényeg tulajdonképpen nem is ajándékozáson, hanem a közösen együtt eltöltött időn, a karácsonyvárásnak, az adventnek a szépségén, ennek az együtt való megélésén van - vélekedett Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete vezetője.

Az idősek karácsonyát már csaknem 20 éve szervezi meg közösen a két szervezet. - Nekünk ez pontosan olyan fontos, mint a gyerekeknek a karácsonya, hiszen örömet szeretnék szerezni azoknak az idős embereknek, akik végigdolgozták az életüket. Akiktől mi tanultunk, akik példát mutattak arról, hogyan kell nehézségeket megoldani, hogyan kell az életet élni - fogalmazott Dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

Az együttléten a katolikus, az evangélikus és a református felekezetek lelkészei is köszöntötték az időseket.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.