Kodály Zoltánra emlékeztek

facebook megosztás

Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. évfordulójára emlékeztek tegnap este a róla elnevezett VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. A zeneszerző emlékére rendezett összejövetelen kiállítással, zenével és énekszóval is felidézték a névadót az intézményben.

Kodály Zoltán életútját mutatja be az a vándorkiállítás, amellyel megnyitották a tiszteletére rendezett emléknapot a művelődési házban. Ezután a Kodály Zoltán Énekkar, valamint a Strém Kálmán Ifjúsági Vonószenekar növendékei adtak ünnepi
műsort.


 

- Kodály Zoltán még életében, 1954-ben hozzájárult ahhoz, hogy felvegye intézményünk, a Vasutas Művelődési Ház az ő nevét. Ez nagyon nagy megtiszteltetés, de úgy gondolom, hogy kötelezettség is részünkről, hogy minőségi kultúra működjön, és azt közvetítsünk az intézmény falain belül. Ez nagyon-nagyon fontos szerepe az intézményünknek, és természetesen kötelességünk egy ilyen nagy évfordulót méltóképp megünnepelni – mondta Kámánné Szép Terézia a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

Az emléknapon Kodály Zoltán születésének 135., halálának pedig 50. évfordulójára emlékeztek. A művelődési ház egyébként csaknem félezer embernek ad helyet. Énekkarok, művészeti csoportok és nyugdíjas egyesületek működnek itt.

- Ugyan nem a belvárosban van, de nagyon sok egyesület, csoport dolgozik a művelődési ház falai között. És nagyon sok olyan fontos rendezvény van, amelyre el kell hogy jöjjünk, el kell hogy jöjjenek a városlakók, és én mindig azt tapasztalom, mert a rendezvények többségén itt tudok lenni, hogy ez így is van – fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

A megemlékezést egy gálaműsor követte, amelyen a Farkas Ferenc Énekegyüttes, valamint a Strém Kálmán Ifjúsági Vonószenekar lépett fel.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.