Láncos esete ismétlődött meg... (Megrázó fotóval)

facebook megosztás

Biztosan sokan emlékeznek még a „Láncos” névre keresztelt, Miháldról mentett kutyára. Az idén nyáron történt, szomorú eset ismétlődött meg a napokban, Zalakomárban.


A szomorú körülmények között tartott kutyát a rendőrök vitték be az állatmenhelyre

– Sajnos az év vége sem múlhat el szörnyű események nélkül. Kedden a zalakomári rendőrök és a helyi önkormányzat kért tőlünk segítséget, egy szörnyű körülmények között tartott kutyushoz – avat be a szomorú bűnügy részleteibe Skanecz Tamás, a nagykanizsai állatotthont üzemeltető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület telephelyvezetője. – A látvány elborzasztó volt, szegény kutya nyakán egy nagyjából 14 centiméteres, nyílt seb tátongott. Sajnos, nem először találkoztunk ilyen esettel, mikor a kikötött kutya nyaki részét, illetve az „eleven” húst is teljesen szétroncsolta a kikötéshez használt lánc, drót vagy bálazsinór.


"Nyakast" a kikötés okozta seb miatt meg kellett műteni

A fiatal, 10 hónap körüli állat feltehetően hosszú hónapokat töltött ilyen körülmények között. „Nyakas” névre kereszteltük, és szerencsére már jobban van, műtéten is át kellett esnie. Idézőjelbe téve mondom, hogy természetesen az orvosi költségeket egyesületünk állta, nem az elkövető, aki ellen büntetőeljárást indítottak állatkínzás miatt.

Amint örökbe fogadható lesz „Nyakas”, értesíteni fogjuk róla az állatbarátokat, támogatóinkat, akiknek ezúton is megköszönöm az eddigi segítségüket, és reméljük, a jövőben sem feledkeznek meg a nagykanizsai állatotthonról.

Dr. Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.