Lucázással, kézműveskedéssel hangolódtak

facebook megosztás

Adventi programmal folytatódott a családi hétvége a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Tegnap délután a kiskanizsai óvodások mutatták be népi játékukat. Később a résztvevők kézműveskedéssel hangolódtak az ünnepekre.

A lucázás szokását elevenítette fel a Pipitér Óvoda Nagyrác utcai intézményének Napraforgó-csoportja. A kiskanizsai ovisok állandó fellépői a HSMK adventi programjának. – Körülbelül öt-tíz évvel ezelőtt – olyan régre nyúlik vissza ez a történet – még a vezető óvónő keresett meg bennünket, hogy nagyon szívesen eljönnének hozzánk szerepelni, egy-egy népszokást feldolgozni. Felváltva jönnek a tagintézmények: hol a Nagyrác utcai, hol a bajcsai, hol a Pipitér (székhelyének) nagycsoportosai érkeznek hozzánk kis népijáték-bemutatókkal – mondta el kérdésünkre Horváthné Gelencsér Edit, a HSMK intézményegység-vezetője.


A gyerekek szüleikkel együtt készíthettek karácsonyi díszeket, ajándékokat (Fotó: Jancsi László)

Az ovisok előadásával még nem ért véget a program: a kézműves délutánon is szívesen elidőztek a családok. – Hamarosan jönnek az ünnepek – igaz, hogy nagyon sokat dolgozunk, és a Jézuskának még össze kell állítania az ajándékokat, de ez segít összehozni az embereket így, az ünnepek kapcsán – árulta el Nádudvari Petra. A kínálat színes volt: különféle mézeskalács-figurákat lehetett dekorálni, akinek pedig kedve volt, természetes alapanyagokból vagy papírból készíthetett karácsonyi díszeket.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.