Megújul az Egyesített Szociális Intézmény legrégebbi klubja

facebook megosztás

A 80 millió forintos fejlesztés az Idősekért Nagykanizsán elnevezésű projekt része, a beruházás költségét a Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte a város.

A Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény egységei közül az I-es számú Idősek klubja és a Házi segítségnyújtás működik a Zrínyi utcában. A polgármester szerint ráfért már a felújítás az épületre, amely közösségi helyként működik. A rekonstrukcióban nemcsak az épület, hanem a berendezési tárgyak is megújulnak.

- Akadálymentesítés, külső homlokzat, belső felújítás, nyílászárók cseréje... Mindenképpen azt szeretnénk, ha sokkal komfortosabb és szebb körülmények között tudnák fogadni azokat az időseket, akik a nappali időszakban keresik fel a klubot. Együtt vannak egy közösségben, beszélgetnek egymással, elfogyasztanak egy ebédet – mondta Dénes Sándor polgármester.

Az épületkomplexumban három szociális alapszolgáltatás működik: az étkeztetés, a házi segítségnyújtás és az idősek klubja. Ezek országos viszonylatban is régóta működnek,  hiszen ezt az egységet a 60-as évek végén alakították ki.


 

- Eredendően ezek lakások voltak, nem erre a célra épültek. Azóta a folyamatos karbantartás mellett is elavultak, elhasználódtak. Éppen ezért nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, hogy itt, ez a három szolgáltatás megújul, gyönyörű környezetben működhet tovább – fogalmazott Koller Jutka az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója.

A tervek szerint a felújítás a jövő nyárra készül el. A munkák kezdete előtt értesítik majd az épületbe járó időskorúakat, akik a kivitelezés ideje alatt sem maradnak ellátás nélkül.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.