Mosolyvarázs

facebook megosztás

Mosolyt varázsoltak az arcokra és melegséget a szívekbe a „Mit tehetnék érted?” Karitatív Ifjúsági Közösség tagjai tegnap. A fiatalok négy szociális intézménybe vittek apró ajándékokat, és rövid műsorral is készültek karácsony alkalmából.

Énekszótól volt hangos tegnap délelőtt az Egyesített Szociális Intézményhez tartozó idősek otthona. A „Mit tehetnék érted?”-csoport minden évben felkeresi az ott élőket karácsony előtt. Az otthon lakóit meghatotta a műsor és az a figyelem, törődés, amit a fiataloktól kaptak. – Nagyon szép volt. Ilyenkor elfelejtjük minden bánatunkat, fájdalmunkat, mindenünket – árulta el Gerencsér Jánosné.


Adni jó, vallják a csoport tagjai

A Teleki utcai intézmény csak az egyik állomása volt a Mosolyvarázs elnevezésű, karitatív közösségi akciónak. – Összesen négy helyszínre látogatunk el, és mindegyikre más-más ajándékkal készültünk. A Családok Átmeneti Otthonába játékokat viszünk, ide saját készítésű fenyőfákat hoztunk, a hajléktalanszállóra pedig szaloncukrot. Az integrált központban van egy kislány, neki minden évben külön készülünk – tudtuk meg a csoport vezetőjétől, Nikolics Zsannától. A fiatalok immár tíz éve varázsolják el alkalmi közönségüket, évente kétszer – karácsonykor és húsvétkor. Vannak olyanok, akik a kezdetek óta részt vesznek a programban, amely az egyik legnépszerűbb a közösség tagjai körében.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.