Nyugdíjas találkozók a tűzoltóságokon

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamint a Nagykanizsai, Zalaegerszegi, Lenti Hivatásos Tűzoltóparancsnokságok nyugdíjas találkozóra hívta meg nyugállományba vonult kollégáit.

A katasztrófavédelemnél évekre visszanyúló hagyománya van a nyugdíjasok találkozójának. Az igazgatóság nyugdíjasait Egri Gyula tűzoltó ezredes igazgató, a tűzoltóságokon pedig az adott kirendeltségek vezetői üdvözölték és tájékoztatták a megjelenteket elmúlt évben bekövetkezett szervezeti változásokról, az elmúlt időszak kiemelt eseményeiről, majd röviden ismertették a következő évben várható főbb feladatokat.


A nyugdíjas tűzoltók megismerkedtek az új technikai felszerelésekkel is

A tájékoztatót követően a nyugdíjasok egy perces néma felállással tisztelegtek az utolsó találkozó óta elhunyt bajtársak előtt. Ez követően az eseményeken a kerek évfordulós nyugdíjasok számára emléklapot adtak át a vezetők. A találkozók jó hangulatú, kötetlen beszélgetésekkel folytatódtak, ahol felelevenítették a régi idők emlékeit, majd az új R16-os gépjárműfecskendőket is megtekintették a szépkorú bajtársak- számolt be a szervezet az eseményről honlapján.