Remek fociélmény volt az ausztriai torna

Az UFC Nagykanizsa U10-es labdarúgó-csapata a múlt hétvégén az ausztriai Sinabelkirchen településén megrendezett nemzetközi teremfoci tornán vehetett részt. A kupán összesen tíz csapat szerepelt, a stájerországi vidékről negyed- és ötödosztályú klubok utánpótlása, az osztrák második vonalbeli TSV Hartberg növendékei, valamint a szlovén harmadosztályú egyesület, az SNK Radgona fiataljai öltöttek szerelést az UFC ifjú focistái mellett.

A kanizsaiak (képünkön) aztán a csoportjukat jobb gólaránnyal megnyerve jutottak az elődöntőbe. Hetesekkel vették azt az akadályt is, a fináléban pedig Hartberg Juniors ellen mérkőzhettek. Az osztrákok végül nyertek ugyan 4-1-re, de a dél-zalaiaknak nem kell szégyenkezniük a második helyük végett sem, hiszen az UFC-sek ügyesen játszottak, gól-gazdag mérkőzéseket vívtak, ráadásul a Visnovics István vezette nagykanizsai fiatalok szép számú szurkolóik előtt focizhattak.

Az ausztriai nemzetközi tornán az UFC Nagykanizsa együttesének tagjai Bagó Botond, Beke Márkó, Béli Dominik, Farkas Dominik, Jankovics Ádám, Kercsmarics József, Kiskovács András, Kovács Mirkó, Láng Zsombor, Liplin Bence, Lovrek Deján, Péntek Botond, Tóth Gábor és Unger Patrik voltak.