Számlagyár vezetői állnak holnap bíróság elé – kanizsai szála is van a büntetőügynek

facebook megosztás

Holnap ismét „jelenése” lesz a Zalaegerszegi Törvényszéken egy számlagyár vezetőinek: a büntetőügynek nagykanizsai szála is van Cs. G. T., egy kanizsai kft. ügyvezetője személyében.

A költségvetési csalás bűntettével és más bűncselekményekkel is vádolt Cs. G. T. és 2 társa folytatólagos tárgyalásra „lesz hivatalos” holnap a Zalaegerszegi Törvényszékre:a dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanács előtt kell majd számot adniuk a „számlázásról”.

A vád szerint 2013. november 1. napján a II. rendű vádlott kezdeményezésére jött létre egy pécsi székhelyű kft. felsőruházat gyártására. Ügyvezetője a nehéz anyagi körülmények között élő, korlátozó gondnokság alatt álló III. rendű vádlott volt, aki havi 50 – 100 ezer Forintért vállalta a közreműködését a cég létrehozásában és a bankszámláiról történő készpénz felvételekben. Az ügyészek szerint a cég tényleges gazdasági tevékenységet nem végzett, de egy nagykanizsai kft. felé – amelynek az I. rendű vádlott, Cs. G. T. volt az ügyvezetője 2013 decemberétől 2014. november végéig á –, 172 esetben fiktív számlákat állított ki, s azok felhasználásával az I. rendű vádlott által vezetett cég jogosulatlanul érvényesítette az ÁFA levonási jogát. A fiktív ügyletek leplezése végett a nagykanizsai cég, a pécsi cég két bankszámlájára teljesített a számlák alapján, az átutalt összegeket pedig a II. rendű és a III. rendű vádlottak vették fel. A terheltek a központi költségvetésnek összesen 55 millió 8 ezer 181 Forint vagyoni hátrányt okoztak.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.