Távozik Kanizsáról az olimpiai bajnok kenus, Novák Ferenc

facebook megosztás

A hírt a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke, Sári Nándor jelentette be a péntek esti évzáró rendezvényen. A mesteredző elmondta: nem lesz egyszerű dolguk új szakembert találni, de a szövetséggel együtt már dolgoznak a lehetséges megoldáson.

Bő negyedórán keresztül osztották a díjakat tegnap este a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub évzáró estjén. Harminchét fiatalt jutalmaztak, olyanokat, akik idén kiváló eredményeket értek el. A kanizsai klub ebben az évben tíz helyet javított a tavalyi ranglista helyezésén.

- Ebben az évben 22. lett az egyesület a teljes összesített rangsorban. Ami szerintem egy kiváló eredmény, hiszen jelenleg 165 tagszervezete van a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek. Én azt hiszem, hogy ez egy óriási eredmény, úgy hogy gyakorlatilag csak kajakos eredmények vannak egyelőre, de el fog indulni a kenus szakág is - mondta Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Erre azonban egy ideig még várni kell. A kenu szakág elindítására egy hónapja szerződtetett olimpiai bajnok, Novák Ferenc ugyanis mégsem tudja vállalni a munkát Nagykanizsán, így egyelőre bizonytalan, mikor indulhat el a kenus képzés.

- Pontosan annyi történt, hogy csütörtökön bejelentette, családi okokra hivatkozva, nem tudja vállalni, hogy itt dolgozzon. Többfajta kompromisszumot is megpróbáltunk kötni vele, de sajnos mindentől elhatárolódott, mert azt mondta, nem tudja megoldani - fogalmazott Sári Nándor a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke.

Dénes Sándor polgármester azonban bízik abban, a jövőben még előrébb jut a kanizsai kajak-kenu klub.

- A kajak-kenu sport itt Nagykanizsán az utóbbi években nagyon sokat fejlődött, minden téren. Az infrastruktúrában is, és hála Istennek, nagyon sok fiatalt, gyermeket szólítottak meg, nem beszélve az eredményekről. Sok szép eredménye van a kanizsai kajak-kenu sportnak, és remélem, hogy lesz a jövőben is - hangsúlyozta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere. aki hozzátette: a kanizsai kajak-kenu klubot a város, lehetőségeihez mérten, a jövőben is támogatja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.