Télen sem pihen Panki, a zalakarosi fürdő kabalája

facebook megosztás

Zalakarosi fürdőzésre csalogat Panki dala, amelyet Benkő Jázmin és Magasdi Dóra adott elő. Vajda Margit szerzeménye arról szól, miért érdemes felkeresni a fürdőt. – Itt annyi mindent lehet csinálni szülőkkel, nagyszülőkkel, barátokkal együtt, minden évszakban, időjárástól függetlenül – a dalt meg kell hallgatni, és minden kiderül belőle – nyilatkozta Vajda Margit zenepedagógus.


 

A végeredménnyel elégedett volt Panki, aki maga is táncra perdült a koncerten. A kabalafigurát nyár elején mutatták be a nagyközönségnek. – Nyáron, amikor kint játszottak Pankival a strandon, a sajtházban a gyerekek, egy-kettő közülük nagyon kedves kis rímet, csasztuskát aggatott Pankira, így született meg az ötlet: mi lenne, ha írnánk egy kis dalt? Első körben saját kútfőből írogattunk, de aztán úgy gondoltuk, a Zalakarosi Fürdő méltóságához jobban illene egy igazi szakembert felkérni – mondta Horváth Erika a Zalakarosi Fürdő programszervezője.

Így született meg Panki dala, valamint a Panki világa című népzenei lemez a Harangláb-zenekar közreműködésével. – Gyönyörűszép dalokat válogatott össze Margó, és mi ezt igyekszünk úgy meghangszerelni, hogy emelje az egészet. A stúdiómunka nagyon minőségi volt, a szólistáink pedig egyszerűen csodásak – fogalmazott Schreiner Jenő a Harangláb Népzenei Együttes vezetője.

A lemezen hallható dalok egyszerre fülbemászóak és tanulságosak, ráadásul olyan különleges népi hangszerekkel ismertetik meg a gyerekeket, mint a duda vagy a tekerő.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.