Teljes fénybe borult a város adventi koszorúja

facebook megosztás

December 24-én Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő Hella Ferenc lelkipásztorral közösen kapcsolta fel a negyedik elektromos gyertyát.

Az Erzsébet téren már a kora délutáni óráktól fűtött kézműves játszóház várta a gyerekeket, hogy a Jézuska zavartalanul megérkezhessen az otthonokba. A téren Hella Ferenc beszédében az elfogadás fontosságára világított rá. – A pásztorok tulajdonképpen egy a társadalom és a törvények által kirekesztett emberek voltak, de Isten mégis őket választotta ki. Ők legyenek azok, akik továbbviszik azt az örömhírt, amit hallhattak, s amit hirdettek az angyalok. S ez az örömhír az, hogy a félelmet Isten elviszi a szívünkből, lelkünkből. 

Az Adventi Forgatag pár éve egy kis vásárként indult, de Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő szerint a rendezvény sikere jól mutatja a nagykanizsaiak összetartó erejét. – Évről évre több ember érezte fontosnak, hogy lejöjjön, s nemcsak azért, hogy a gyermek csúszhasson egyet a műjégpályán vagy igyon egy teát, hanem azért, mert itt ismerősökkel, barátokkal, szeretteivel tudott találkozni. Eltölthetett néhány kellemes órát várakozással. S mi ezt együtt, közösen tettük meg, együtt vártuk ezt a napot, amikor meggyújtjuk a negyedik gyertyát. Majd hazamegyünk, s remélhetőleg minél több helyen csengővel jelzik a Jézuska eljövetelét, s a gyerekek megkaphatják nemcsak a tárgyiasult ajándékot, hanem azt a szeretet, ami nekik megjár. 


Cseresnyés Péter szerint a rendezvény sikere jól mutatja a nagykanizsaiak összetartó erejét

 

Karácsony után sem  érnek véget  a programok az Erzsébet téren. A szervezők december 29-én és 30-án koncertekkel és ünnepi műsorral várják az érdeklődőket, szilveszterkor pedig tűzijátékkal köszöntik az újévet.

 


Teljes fénybe borult a város adventi koszorúja

Fotó: Gergely Szilárd

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.