Tetoválást készíttetne? Inkább most, mint nyáron!

facebook megosztás

A tél a legalkalmasabb időszak a nagyméretű tetoválások készíttetésére, vallják a szakemberek. A tetoválóművészek véleménye szerint ilyenkor kisebb a gyulladás- és a fertőzésveszély kockázata is.

Melkovics Natália gyermeke születésének állított emléket új tetoválásával. Az időpont kiválasztásakor nála is fontos szempont volt a kevesebb és gyengébb napsütés. – Egy új tetoválás elkészítése után nem lehet napra menni, s azt azért elég nehézkes megoldani nyáron. Ezért szerintem ez a legalkalmasabb időpont a tetoválásra - mondta a már több tetoválással is rendelkező Natália.

Az új tetoválásokat minimum egy hétig kell gondosan ápolnia viselőjének. Ebben a meleg, nyári időjárás sokkal több problémát okozhat. – Nyáron a por, különböző ehhez hasonló szennyeződések gyulladást okozhatnak. S nyilván nincs is az a meleg télen és tavasszal, így kevésbé gyullad be a bőr. Természetesen így is lesz egy alap gyulladás, hiszen az egyértelműen van, de a téli időjárás pluszban nem tesz rá -  tette hozzá Czinak László, ”Snake”, tetováló.


Az ápolási utasításokat természetesen télen is be kell tartani

Természetesen nyáron sem zárnak be a tetoválószalonok, viszont ”Snake” beszélgetésünk során kiemelte, hogy nyáron még fontosabb az, hogy a szakemberek minden javaslatát precízen betartsák a frissen tetováltak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.