Ünnepeltek és elismeréseket adtak át a roma nemzetiségi napon

facebook megosztás

A város roma nemzetiségi önkormányzata már 23. alkalommal szervezte meg a rendezvényt, melyen megköszöni az együttműködést a partnereinek és támogatóinak.

Azokat hívták meg az eseményre, akik valamilyen formában segítették a roma nemzetiségi önkormányzatot céljainak megvalósításában: a segítségnyújtásban, az oktatásban és képzésben, valamint a felzárkóztatásban.


 

Nem mindig a nagy dolgokra kell gondolni. Sokszor a kis dolgoknak is nagy értéke tud lenni. Gondolok itt akár egy autónyi tűzifára, akár egy táska tartós élelmiszerre. De vannak olyan családok is, akiknek napi problémát jelent a tiszta ivóvíz. Ilyenkor kimegyünk autóval és segítünk ballonokban odaszállítani. Ezek apró dolgoknak tűnnek, de mégis nagyon hálásak ezért, nekik ez óriási segítség – mondta el Lendvai Ferenc a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Tóth Nándor alpolgármester elmondta, a város hosszú évek óta támogatja a nemzetiségi önkormányzatot céljainak elérésében. Ezek között az oktatás kiemelten helyen szerepel.

Eljutottunk oda 23 év után, hogy csaknem 700 felnőtt érettségiző végzett a Bogdán János Közösségi Házban. Az oktatást a kisebbségi önkormányzat a Nagykanizsai Szakképzési Centrummal közösen szervezete. Ezen kívül több mint 100 főnek adtunk diplomát a Pécsi Tudományegyetem képzésében, az intézménynek kihelyezett telephelye vagyunk. Lehetne sorolni az eredményeket, de azt gondolom, ez a két szám meggyőzi Nagykanizsa lakóit, hogy érdemes volt toleránsnak lenni, odafigyelni, és segíteni azt a roma közösséget, amely önmagáért is akar tenni. És mi nagyon sokat köszönhetünk a városnak. Mert a városlakóktól kezdve a politikai elitig mindig támogatták a munkánkat – fogalmazott Teleki László önkormányzati képviselő.

A hagyományokhoz híven idén is négy segítő munkáját ismerték el. Díjat kapott Ádám Zsolt, Horváth Ferenc, Kiss József és Teleki László.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.