Verekedők és egy kanizsai sikkasztó biztosítási ügynök áll holnap bíróság elé

A Zalaegerszegi Járásbíróságon diszkóban garázdálkodók, valamint egy verekedő, kötekedő, egyéb bűncselekményeket elkövető társaság is bírái elé kényszerül állni holnap, míg Nagykanizsán egy sikkasztó biztosítási ügynököt számoltatnak majd el.

Dr. Aradi Krisztina büntetőtanácsa ítélkezik majd B. F. és három társa felett, akiket testi sértéssel és más bűncselekményekkel is megvádolt a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.A vádlottakkal szemben több bűncselekményt is rögzít a vádirat. Eszerint B. F. 2015 decemberében, egy Zala megyei település nyilvános rendezvényén odalépett egy férfihez, és őt minden előzmény nélkül arcon ütötte. A sértett az őt ért ütés következtében orrcsonttörést szenvedett.

A II. és a III. rendű vádlottak 2016 márciusában egy Zala megyei plázában beszélgetni kezdtek egy nővel, akit a II. rendű vádlott győzködni kezdett, hogy dolgozzon prostituáltként a III. rendű vádlott lakásán. Miután a sértett elfogadta az ajánlatot, a III. rendű vádlott lakására mentek, ahol a II. rendű vádlott „kipróbálás” címén, később pedig az I. rendű vádlott B. F. is – ő már pénz ellenében –közösült a sértettel. A nő később elmesélte egy ismerősének a történteket, aki bejelentést tett a rendőrségen. Miután megindult a rendőrségi eljárás, és a III. rendű vádlott összetalálkozott a bejelentővel, őt földre rántotta és több alkalommal megrúgta, valamint megfenyegette, hogy megöli. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A IV. rendű vádlottól 2015. évben kettő, illetve 2016. évben egy alkalommal, míg a II. rendű vádlottól 2015. évben egy alkalommal kábítószert foglaltak le, melynek mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát. Ezeken túlmenően,a III. rendű vádlott egy rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett, más személy tulajdonát képező gépkocsira felhelyezett egy rendszámtáblát, majd a tulajdonos engedélye nélkül azzal közlekedett. A banda egyik tagja még a jogszerűen intézkedő rendőröket is megfenyegette: 2016 januárjában a megyeszékhelyen igazoltatták a II. rendű vádlottat, aki az intézkedés közben kiabálni kezdett, majd a becsületsértő kifejezéseket használt a rendőrökkel szemben, sőt, meg is fenyegette őket.

Dr. Czipóth Edit, a Zalaegerszegi Járásbíróság elnöke fogja elszámoltatni holnap H. B. terheltet és társát, akit garázdasággal és más bűncselekmények elkövetésével is megvádoltak.A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a sértett és barátai egy zalaegerszegi diszkóban szórakoztak, táncoltak, amikor H. B. – aki a szórakozóhely dolgozója – minden előzmény nélkül lökdösni kezdte a sértettet.Ekkor társa, a büntetőügy II. rendű vádlottja – aki szintén a szórakozóhely dolgozója – is odafutott és ököllel fejen ütötte a szerencsétlenül járt fiatalembert. Ezt követően további, ismeretlenül maradt személyek is odafutottak a sértetthez, majd a vádlottakkal együtt tovább bántalmazták, többször megütötték, megrúgták, melynek során kétszer is a földre került. Miután sikerült kifutnia az udvarra, a II. rendű vádlott utánaszaladt, utolérte, és még egy alkalommal szemkörnyéken rúgta. Az elsőfokú, folytatólagos tárgyalásra holnap kerül sor a Zalaegerszegi Törvényszék, Várkör utca 2. alatt található épületében, a földszinti, 23. számú tárgyalóban.

Nagykanizsán pedig Domjánné dr. Kormányos Edit büntetőbíró dönt majd egy sikkasztással vádolt biztosítási ügynök sorsáról, akit összesen 49 visszaéléssel vádolt meg az ügyészség. A nagykanizsai K. Zs. egy biztosítással foglalkozó Kft-nek dolgozott vállalkozóként. Feladata a biztosítást kötni szándékozók felkeresése, a nyomtatványok kitöltése, és az ajánlattételi díjak átvétele volt, amelyeket csekken kellett továbbítania a biztosító felé. A vád szerint bizonyos esetekben azonban ezt nem tette meg, illetve, többször fiktív szerződéses ajánlatot is kötött, hogy megkapja utána a jutalékot. A K. Zs. által okozott kár egy része a nyomozás során megtérült, így most körülbelül 800 ezer forintnyi kárt okozó sikkasztás bűntettével vádolja a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Papp Attila