A felújítással évente 2 millió forintot spórolhat a kormányhivatal

facebook megosztás

„Egy hosszú folyamatnak egyik újabb állomásán vagyunk.” A kormányhivatal és a földhivatal épülete is megszépült az elmúlt években Nagykanizsán. Fontos ugyanis, hogy jó körülményeket teremtsenek az ott dolgozóknak és az ügyfeleknek egyaránt. Ezért is szépül meg a következő hónapokban a Nyugdíjbiztosítási és Családtámogatási Osztály.

– Az állam fontos szerepet szán a kormányhivataloknak és éppen ezért fontos szerepe van a mindennapi ügyfélszolgálatnak. Ezért fontosnak tartjuk, hogy megfelelő körülmények között dolgozzanak azok a munkatársak, akik a kormányablakokban a különböző ügyeinket intézik a mindennapokban. És nagyon-nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények legyenek azoknak a polgároknak is, akik eljönnek ide – mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.
 


Dr. Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott ismerteti a felújítás részleteit

A 134 éves épületet 108 millió forintból újítják fel. Ennek köszönhetően kicserélik a homlokzati nyílászárókat, hőszigetelik az épületet, napelemet helyeznek el, valamint kicserélik a kazánokat. A beruházással jelentős összeget takaríthat meg a kormányhivatal.

– Ez az üzemeltetési költségek éves szinten több mint 2 millió forintos csökkenését fogja eredményezni itt, ebben a Sugár út 4. szám alatti épületben. Kormányhivatali szinten ezekkel a beruházásokkal összesen évi több mint 57 millió forintos energiamegtakarítást érünk el – fogalmazott Dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott.

Az épület korszerűsítése februárban kezdődik el és várhatóan május 15-re befejeződik. Ez idő alatt az ügyfélfogadás nem szünetel, így nyitvatartási időben továbbra is várják a polgárokat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.