Az utcán támadt rá haragosára – egyedül nem bírt vele, így testvérét hívta segítségül

facebook megosztás

Az utcán támadt rá volt párjának jelenlegi udvarlójára Szentpéterúron egy férfi, majd, mikor egyedül nem bírt vele, testvérét hívta segítségül: a sértettet végül összerugdosták. A vádemelésig jutott büntetőügyről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől érdeklődtünk.

Az ügy első, és másodrendű vádlottja, a B. monogramot „viselő” testvérpár 2017. június 30. napján, a kora esti órákban közlekedtek gépkocsival Szentpéterúron, a Dózsa György úton, Vörrű irányába. Amikor meglátták a későbbi sértettet, aki szemből, Vörrű irányából gyalogolt feléjük a Dózsa György úton, félreálltak, majd az I. rendű vádlott odament hozzá, és rögvest szidalmazni kezdte. Közöttük a haragos viszony amiatt állt fent, hogy I. rendű terhelt volt barátnője utóbb a sértett párja lett.

Az I. rendű vádlott a szidalmazás közepette a sértettet mellkasánál mindkét kezével megütötte, majd ismét ütésre emelte a kezét, melyre válaszul a sértett védekezésképp egy alkalommal visszaütött, melynek következtében a támadó elesett. Miután feltápászkodott, ismét támadólag lépett fel a sértettel szemben, mire a fiatalember védekezésképp ismét megütötte, amely ütéstől a támadó megint csak a földre esett. Ezt látva testvére, a II. rendű vádlott is kiszállt a gépkocsiból és a sértett bántalmazásába bekapcsolódott, oly módon, hogy a sértettet hátulról, a nyakánál fogva a földre rántotta.

Az aszfalton fekvő férfit ezt követően összerugdosták, miközben a sértett a földön magát összehúzva, fejét kezével átkarolva védte magát. Mikor a terheltek erőfölénye folytán a sértettnek érdemi védekezésre már esélye sem volt, a terheltek a férfi bántalmazásával felhagytak. A sértett az úttest szélén feküdt, amikor egy gépkocsival arra közlekedő ember elzavarta a támadókat a helyszínről, majd, az arra járó ember a megvert férfit a barátnője lakására vitte, ahonnan aztán értesítették a rendőrséget. A bántalmazás következtében a megrugdosott fiatalember arca és jobb kezének egyik ujja is zúzódott. Mindezek miatt a testvérpárt garázdaság vétségével és testi sértés vétségével is megvádolta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.