Bírót vertek Miklósfán, most mehetnek a bíróságra

facebook megosztás

Még 2015 novemberében történt, hogy Miklósfán futballozó rédicsi játékosok nem bírtak az erejükkel, és a sportszerűségre fittyet hányva támadtak rá a bíróra, aki azt megelőzően kiállította az egyiküket a focipályára nem illő viselkedéséért. A vádemelésig jutott büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztük.

A most vádlottá lett két férfi, K. és Cs. a 2015. november 15-én, délután, Nagykanizsán megrendezett Miklósfa-Rédics megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzésen, mint a rédicsi csapat játékosai vettek részt. A mérkőzés 68. percében egy szintén rédicsi játékos-társuk sérelmezte, hogy a mérkőzést futballbíróként vezető sértett nem vett észre egy őt érintő szabálytalanságot, majd őt szidalmazni kezdte, ezért a bíró neki sárga lapot adott. A férfire ez sem hatott, tovább sértegette és szidalmazta a játékvezetőt, aki emiatt a részére piros lapot mutatott fel. Ekkor a kiállított játékos fenyegetően feléje indult, kivette a kezéből a piros lapot, majd azt a földre dobta. Eközben a csapattársai körbevették a sértettet, őt szintén szidalmazták, majd közülük K. vádlott nagy erővel megrúgta a sértett bal térdét, illetve Cs. terhelt ököllel megütötte a mellkasát. A bíró a bántalmazás miatt bal mellkasának és bal lábának zúzódását szenvedte el.

Mindezek miatt a két férfit, mint társtetteseket, garázdaság bűntettével és testi sértés vétségével is megvádolták a kanizsai ügyészek, sorsukról a Nagykanizsai Járásbíróság fog majd dönteni.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.