Csaknem 190 millió forintból fejlesztik a nagyrécsei óvodát

Billiárdasztal, zenegép, székek és kanapék. Jelenleg egy klubhelyiség működik a nagyrécsei óvoda alsó szintjén, hamarosan azonban bölcsődések játszanak ezekben a termekben.
A nagyrécsei önkormányzat ugyanis TOP-os forrásból csaknem 190 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a jelenlegi óvoda korszerűsítésére és egy új bölcsőde kialakítására. Az összegből kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a gépészetet és akadálymentesítik is az épületet.

– Ez az épület régen egy kollégium volt. Az emeleten működik az óvodánk, ami megújul és bővítve lesz. Valamelyest a vizesblokkot is felújítjuk, a földszinten pedig egy bölcsődét fogunk kialakítani, mert arra is igény van. Hála Istennek a fiatalok, akik kiköltöztek bevállalják a babákat így most már és szükség van egy bölcsődére is. A tervek szerint 14 fős bölcsőde lesz kialakítva a szükséges helyiségekkel – mondta Laskai Béla Nagyrécse polgármestere.


A raktárból hamarosan bölcsőde lesz

Az intézménybe jelenleg csaknem 60 óvodás jár, a létszám pedig évről-vére emelkedik ezért is fontos, hogy megújuljon az óvoda.

– Elavult itt sok minden, tehát nagyon ráfér a felújítás az óvodára. Úgyhogy nagyon örültünk ennek a lehetőségnek és főleg annak, hogy nyert a pályázat. Ez egy nagy segítség lesz a gyerekek jövője szempontjából, hiszen egy modern, korszerű óvodában sokkal egyszerűbb és könnyebb dolgozni – fogalmazott Gerlingerné Kalcher Andrea a Nagyrécsei Tündérkert Óvoda és Konyha vezetője.

Az óvoda felújítását a tervek szerint még idén elkezdik a szakemberek és várhatóan jövő év szeptemberétől már a korszerűbb épületbe járhatnak a gyerekek.