Dénes Sándor polgármester újévi köszöntője

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Nagykanizsai Polgárok!

Éjfél elmúltával, átlépve a 2018-as esztendő küszöbén, kérem, engedjék meg, hogy a magam és városunk vezetése nevében boldog, sikerekben, szeretetben és lehetőségekben gazdag új évet kívánjak Önöknek!

Kívánom, hogy mindannyian találják meg az új évben is azokat a pillanatokat, amelyek fényükkel beragyogják a mindennapok munkás és nehéz óráit, és emlékezetessé teszik e most következő évet.

Reményteli szívvel tekinthetünk az előttünk álló új esztendő elé, hiszen a karácsony üzenete, a családi együttlét öröme és a szeretet átjárja a lelkünk egészét. Még halljuk a karácsonyi csengők dallamát, érezzük a fenyőfa illatát, és így abban a nyugalmas szeretettel a szívünkben léphettünk át az új évbe, ami körülvett minket az elmúlt napokban.

Azt kívánom mindannyiunk számára, hogy őrizzük meg minél tovább ezt a teljességet adó érzést, az örömmel megélt pillanatok hitet adó erejét. Hiszen az év minden napján szükségünk lehet a karácsony hordozta áldás, szeretet és bölcsesség iránymutatására.


 

Kedves Kanizsai Polgárok!

A következő napok arról szólnak majd, hogy elkezdjük a jövőt tovább építeni közösen, Önökkel együtt.

Hiszen a mögöttünk hagyott év, sőt évek a tervezés, az előkészítés és a békés, nyugodt építkezés jegyében teltek el, összefogásban az itt élő emberekkel, családokkal, civil szervezetekkel, egyházakkal és vállalkozásokkal.

Minden esélyünk megvan arra, hogy Nagykanizsán és a térségben mindannyian úgy élhessük meg az előttünk álló évet, hogy büszkék lehessünk a munkánkra és az eredményeinkre. Mind a közösségi, mind pedig a személyes életünkre nézve hiszem, hogy sikereket fogunk elérni, mert jó alapokra építkeztünk az elmúlt években, elkötelezett tenni akarás és kitartó munka áll mögöttünk.

Kedves Kanizsai Polgárok!

Engedjék meg, hogy Nagykanizsa polgármestereként közösségünk eredményeit és a jövőben ránk váró feladatokat megosszam Önökkel.

Mindenekelőtt kijelenthetem, hogy a mögöttünk hagyott esztendő is az együttműködést elősegítő nyugalom és békesség jegyében telt a közgyűlés munkájában, a városi közéletben és a mindennapjainkban egyaránt.

Az elmúlt évben is újultak meg utak, járdák, játszóterek, épületek, műfüves pályák, az Olajbányász Sportcsarnok, a Zrínyi Miklós Általános Iskola utcai homlokzata és nyílászárói...

A legszebb és egyben a legnagyobb kihívás számunkra a Modern Városok Program és a Településfejlesztési Operatív Program nagykanizsai beruházásainak előkészítése és megtervezése volt, mely óriási szakmai odafigyelést és felelősséget követelt meg.

Elmondhatom, hogy a korábbi évtizedekben Nagykanizsán nem volt ehhez mérhető fejlesztési terv, melynek megvalósulásával valóban élhetőbbé és modernebbé tesszük az itt élő emberek életét.

A Modern Városok Program keretén belül új ipari területek és a déli elkerülő út előkészítése zajlik, melyek új munkahelyek létesítését segítik elő, s ezzel a város és a térség gazdasági fejlődését támogatják. A látványtervek és a kivitelezési tervek elkészítésénél járunk a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, az 50 méteres versenyuszoda építése, valamint a ferences kolostor teljes megújulása munkálataiban.

Fontos a nagykanizsai turisztikai régió gazdaságának fejlesztése, valamint az itt élők élethelyzetének javítása, ezért már 2017-ben elkezdődött az M70-es út kétszer két sávos autóúttá bővítése, amely elérhetőbbé teszi városunkat és a térséget. Elindult a Mura Program is, mely a Mura Földe gazdasági és turisztikai fejlesztését szolgálja.

A TOP keretében 2018-ban megvalósul a Rózsa és a Napraforgó bölcsőde, a Kossuth és a Palini óvoda, az Eötvös, a Széchenyi és a Deák tereink felújítása, a Zrínyi utcai idősek otthonának rekonstrukciója, a Nagyrác úti háziorvosi rendelő, és a Szent Imre utcai Fogászati rendelő teljes felújítása, a Csengery út 89 alatt új gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat épül.

A kormány támogatásának köszönhetően a Területi Infrastruktúra Fejlesztés keretében városunkban az új évben utak, járdák újulnak meg, több esetben közművek cseréjével együtt, többek között a Platán sor, a Vörösmarty utca, a Hunyadi utca, a Pivári utca, a Zrínyi utca. A felsorolt beruházások, kivitelezések természetesen kellemetlenségekkel is járnak majd mindennapjainkban, például változik a forgalmi rend, nehezebben közelíthetjük meg otthonunkat, de majd a végeredmény feledtetni fogja mindezt. Már most kérem tisztelettel az együttműködésüket és megértésüket.     

Tisztelt Kanizsai Polgárok!

Úgy gondolom, hogy Nagykanizsa fejlődése az elmúlt években töretlen, amit többek között a nagyszámú fejlesztés és beruházás is igazol.

Mára valóban egy erős közösséggé vált városunk, ami az összefogás eredménye, azé az összefogásé, amely munkánkat más területeken is jellemzi.

Kérem, erre legyenek büszkék Önök is. Összességében elmondhatjuk: Nagykanizsa 2017-ben is lépett előre a fejlesztések, beruházások területén, élhetőbb lett és ezzel olyan alapot teremtettünk, amely lehetőség a további fejlődésre.

A most kezdődő év szintén egy új lehetőség, amely megadatott nekünk, hogy boldogabbá tehessük a saját, a családunk és közösségünk életét.

Ehhez kívánok sok erőt és egészséget, sok szeretetet és nyugalmat az idei esztendőre, hogy mindannyian találják meg azokat a célokat, amelyek elérése örömöt jelent Önmaguk, családjuk és környezetük számára. Kívánok mindannyiuknak Istentől áldott békés új esztendőt.

Boldog új évet Nagykanizsa!