Erasmus+: kanizsai pedagógusok is pályázhatnak

facebook megosztás

Óvodák és iskolák munkatársainak tartanak pályázatíró szemináriumot január 30-án, kedden Nagykanizsán a Batthyány Lajos Gimnáziumban. A rendezvényen bemutatják, hogy köznevelési intézmények miképp vehetnek részt uniós támogatású nemzetközi együttműködésekben. A helyszínen a Tempus Közalapítvány munkatársai praktikus információkkal segítenek azoknak, akik pályázni szeretnének az Erasmus+ programban való részvételre.

Az Erasmus+ program az oktatás minden szintjén kínál nemzetközi együttműködési lehetőségeket. Ebben a tanévben közel 12 milliárd forint áll a magyar pályázók rendelkezésére. Az iskolai, óvodai partnerségek pályázattípusban az előző évhez képest 50 százalékkal magasabb pályázati forrásból támogatják idén az intézmények nemzetközi kapcsolatépítését.

Ezekben a projektekben több európai ország óvodái és iskolái dolgozhatnak közösen, és az együttműködések célja az egymástól tanulás, a jó gyakorlatok átvétele. Így a pedagógusok megismerhetik a külföldi intézmények működését, valamint ötleteket, módszereket oszthatnak meg egymással arról, hogyan tanítanak és foglalkoznak a gyerekekkel a részt vevő országokban. Az így szerzett tapasztalatokat az óvodák és iskolák be tudják építeni a saját, hazai gyakorlatukba, mindennapi tevékenységeikbe.

A már megvalósult projektekben foglalkoztak például európai bölcsődalok összehasonlításával, az óvoda-iskola átmenet kérdésével, az IKT-eszközök alkalmazásának lehetséges módjaival, illetve azzal, hogy a különböző országokban miképp készítik fel a diákokat a kritikus gondolkodásra vagy az életben való boldogulásra.

Az együttműködések során a gyerekek izgalmas feladatokban, érdekes programokon vehetnek részt, a pedagógusok pedig eközben szakmai tapasztalatokat szerezhetnek, és információt cserélhetnek külföldi kollégáikkal. A projektekben a pedagógusoknak és a diákoknak külföldi utazásra is lehetőségük nyílik.

Az Erasmus+ program hazai koordinálását végző Tempus Közalapítvány munkatársai szerint ettől az évtől kezdve jelentősen egyszerűbbé válik a pályázás ebben a pályázattípusban, azért, hogy minél több iskola és óvoda használhassa ki az Erasmus+ programnemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségeit. A kanizsai rendezvényen igyekeznek gyakorlati ismeretekkel segíteni az érdeklődőket, akik 2018. március 21-ig adhatják le pályázataikat.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés: http://tka.hu/rendezveny/9092/erasmus-iskolai-ovodai-partnersegek-palyazatiro-szeminarium-nagykanizsa

Időpont: 2018.01.30. 10.30-15.00

Helyszín: Batthyány Lajos Gimnázium, 8800 Nagykanizsa, Rozgonyi u. 23.

További információ: www.erasmusplusz.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.