Hegyek, völgyek, tengerpartok

facebook megosztás

Megnyílt 2018 első kiállítása a Hevesi Sándor Általános Iskolában. A galériában ezúttal a Kanizsa Fotóklub öt tagjának képei láthatók, amelyek Norvégia vadregényes tájait, valamint a Dolomitokat örökítik meg.

Harsona- és tubaszó csalogatta a Hevesi-iskola galériájába a közönséget, majd újévi köszöntők hangoztak el a Hevesi Sándor Versmondókör tagjainak tolmácsolásában. 2018 első tárlatán a Kanizsa Fotóklub öt tagjának Norvégiában és a Dolomitoknál készült képeit állították ki. – Szeretjük ezt az anyagot. Többször ki volt már állítva: itt, Nagykanizsán is egyszer, de járt már Pécsen, és Kaposváron is megfordult egyszer. Ez a mi kis vándoranyagunk, szeretjük nagyon – mondta el Varga Szilárd, a klub vezetője.


Kovács Krisztián, Horváth Zoltán, Tollár Eszter, Varga Szilárd és dr. Simán László fotóit
Maros Sándor ajánlotta a megjelentek figyelmébe

Az észak-olaszországi hegycsoportot tavalyelőtt hódították meg a fotósok, Norvégiában pedig kétszer is megfordultak, először 2012-ben. – Minden napra jutott valamilyen különleges élmény: egyik nap gleccsereknél jártunk, másik nap az Atlantic Roadon. Van is erről egy fényfestéses kép, ami az autók fényszórójának elmosásából keletkezett – mesélte Horváth Szilárd. A tagok tervei közt szerepelnek még hasonlóan nagyszabású fotótúrák. – Amíg az ember végig nem járja azt az utat, amit kigondolt magának, az mindig   ott motoszkál a gondolatai közt. Minél több idő telik el, annál jobban beleásom magam a témába. A téli Norvégia továbbra is terv – árulta el Kovács Krisztián. A galéria falain Tollár Eszter és dr. Simán László fotói is láthatók. A kiállítók munkáit Maros Sándor természetfotós ajánlotta a megjelentek figyelmébe. A tárlatot február 2-ig lehet megnézni, iskolanapokon 8 és 16 óra között.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.