Kezdődnek a fejlesztések – 15 milliárd forint támogatást kap a város

facebook megosztás

Indulhat az új versenyuszoda, valamint a sport- és rendezvénycsarnok építése: Nagykanizsa 15 milliárd forint támogatást kap ehhez a Modern Városok Program keretében. A munkálatok még az idén elkezdődnek, és várhatóan 2019 végére befejeződnek.

Hamarosan nagyszabású sportfejlesztések indulnak a városban – ezeknek a támogatásáról december végén döntött a kormány. – A sportcsarnokra és a versenyuszodára 15 milliárd forintot szavazott meg a kormány. Ez úgy alakul, hogy az uszoda 6.2 milliárd, a sportcsarnok pedig 8.8 milliárd forintból valósulhat meg – tájékoztatott Dénes Sándor polgármester.


Az új versenyuszoda előzetes látványterve

Az előzetes látványtervek már elkészültek. A korszerű, fenntartható technológiájú versenyuszodát összekötik a jelenlegivel. Az új épületben egy 50 méteres nagy- és egy 25 méteres tanmedence várja majd a versenyzőket, illetve a sportolni vágyókat, a szurkolókat pedig egy hétszáz fős lelátó. Hasonlóan impozáns lesz a Kanizsa Centrum melletti sport- és rendezvénycsarnok is háromezer fős nézőterével, ami további kétezer férőhellyel bővíthető nagyobb koncert vagy rendezvény esetén.


A multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok előzetes látványterve

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő szerint a város életében történelmi jelentőségű beruházások kezdődnek idén: egy nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas csarnok, illetve versenyuszoda ugyanis régi álma volt a városnak.


Cseresnyés Péter: a város életében történelmi jelentőségű beruházások kezdődnek (Fotó: Gergely Szilárd)

– Talán Nagykanizsa az egyetlen olyan megyei jogú város az országban, ahol ez a kettő így együtt nem volt meg. Úgyhogy a kormányzatnak, illetve annak a Modern Városok Programnak köszönhetően, amit miniszterelnök úr talált ki azért, hogy a megyei jogú városokat is fejlesszék, hiszen az ott élő emberek fontos részei a magyar társadalomnak, megvalósulhat ez a két beruházás – hangsúlyozta a politikus. A további tervezési, engedélyezési eljárásokat követően elkezdődnek a munkák a fejlesztési területeken. Az új létesítményeket várhatóan 2019 végén már birtokba is vehetik a kanizsaiak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.