Kiállítás a magyar kultúra napján

facebook megosztás

Megnyílt a magyar kultúra napja alkalmából összeállított kiállítás a könyvtárban. Az intézmény szolgáltatásait bemutató tárlat mellett két régi nyomdai gép is várja az érdeklődőket. A kanizsai bibliotékában minden évben megemlékeznek erről a jeles napról.

A kiállítás-megnyitóra a Szivárvány Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény diákjai is ellátogattak, a tanulók közül sokan most jártak először a könyvtárban.

– A Szivárvány EGYMI 5., 6., 7., 8. osztályos tanulóit és szakiskolásait hoztuk el a magyar kultúra napja alkalmából a könyvtárba. Iskolánk egyik fő célja a társadalmi integráció. Ennek része, hogy diákjaink minél több helyszínre eljussanak, illetve találkozzanak ők is akár városi rendezvényeken, akár a könyvtárban is gyerekekkel. Ennek az apropóján jött az ötlet, hogy elhozzuk őket a könyvtár szolgáltatásait bemutató kiállításra – fogalmazott Zsámárné Nagy Mónika gyógypedagógus.

A bibliotéka igazgatója szerint ez a nap az intézmény ünnepe is. Az évről évre megújuló kiállítás bemutatja a Halis István Városi Könyvtár több friss szolgáltatását is.

– A magyar kultúra napja alkalmából olyan dolgokat mutatunk meg az érdeklődőknek, olyan dolgokról beszélünk, amikről az a meggyőződésünk, hogy a kulturális javakhoz, a kulturális értékekhez való hozzáférést segítenek biztosítani. Most is egy ilyen kiállítással készültünk – mondta el Czupi Gyula igazgató.

A könyvtár szolgáltatásait bemutató tablók mellett két régi nyomdai eszköz is látható. Ezeket a könyvtár azért kapta ajándékba, hogy emlékeztessenek, több mint másfél évszázada születnek könyvek Nagykanizsán. Maguk az eszközök pedig több mint egy évszázadon át állhattak a kanizsai nyomdászok szolgálatában.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.