Kiépültek a NAV ügyfélszolgálatok Zalában

facebook megosztás

Az ország 27 első NAV ügyfélszolgálatából 4 Zala megyében valósult meg: először tavaly júliusban Lenti és Zalaszentgrót kormányablakaiban, aztán decemberben Letenyén és Keszthelyen - közölte Sifter Rózsa kormánymegbízott a Rádió Orienten.


Fotó: OPH

A tavalyi évben megtörtént a NAV ügyfélszolgálatok kiépítése Zala megyében, minden járási székhelyen a kormányablakokban működik adóügyi pont, kivéve Zalaegerszeget és Nagykanizsát, ahol a hivatal önálló, kiépített ügyfélszolgálattal rendelkezik – részletezte Sifter Rózsa, aki szerint a munka idén hozza meg gyümölcsét, de már most több mint 2500 ügyfél kereste fel az adóügyi ügyfélszolgálatot.

A kormánymegbízott hozzátette: Érzékelhető, hogy a kormányablak szolgáltatás igénybevétele is megnövekedik. Mindkét terület ügyfeleire nézve jótékony hatással van ez a szolgáltatás – véli a szakember.

Az ügyfélszolgálatok létrehozására 16 millió forint fejlesztési forrást biztosított a Zala Megyei Kormányhivatal.

Hamarosan kormányablak-busz segíti az ügyintézést

Tavaly év végén mobil kormányablak-buszt vásárolt a Miniszterelnökség támogatásával a kormányhivatal. A jármű az idei évben, hamarosan szolgálatba áll. A kormánymegbízott szerint nagy szerep jut majd a mobil kormányablak-busznak, hiszen a megye 258 településéből csak 10 városi rangú. A járműben személyi igazolványt, útlevelet, vezetői engedélyt, valamint diákigazolványhoz szükséges NEK adatlapot lehet igényelni.

Folytatódnak az energetikai beruházások

A kormánymegbízott emlékeztetett, hogy a „Zala Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése” elnevezésű pályázat keretében tavaly 1 milliárd forintból újulhattak meg kormányhivatali épületek. A beruházás keretében a különböző járásközpontokban 10 objektum újult meg, de a munka idén nem áll meg. Sifter Rózsa tájékoztatta rádiónkat, hogy jelenleg 3 épület energetikai megújítása indul el: Keszthelyen, Nagykanizsán és Letenyén.

Forrás: orientpress.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.