Kifosztás és bűnpártolás miatt kell felelniük

Egy novai rendezvény helyszínén felállított magánsátorban aludt a sértett 2017. július 16-án, amikor a hajnali órákban egy ismeretlen személy bement a sátrába és a férfi védekezésre képtelen állapotát kihasználva, eltulajdonította a mellette lévő lemezkazettát, a benne lévő pénzzel együtt.


Fotó: police.hu

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrök egy 18 éves zalatárnoki fiatalembert gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével, aki egy négyfős társasággal italozott a helyszínen a rendezvényt követően. A gyanúsított a sátorból elhozott lemezkazettát átadta 33 éves társának, aki a ruhája alá rejtve a többiekkel együtt kerékpárra ült, majd hazafelé menet a zsákmányt elosztották egymás között - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Lenti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 18 éves férfi ellen kifosztás bűntett, a 33 éves férfivel szemben bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Lenti Járási Ügyészségnek. A pénzen velük osztozkodó másik két társuknak tulajdon elleni szabálysértés miatt kell felelniük.