Leesett az idei első hó Nagykanizsán

facebook megosztás

A pár centiméternyi csapadék azonban különösebb fennakadást nem okozott az utakon és a járdákon. A friss hónak sokan örültek, főleg a gyerekek.

Hófedte tájra ébredtek ma a nagykanizsaiak. Éjjel pár centiméter hó hullott a városban és környékén. - Én nem bosszankodom sőt nagyon örülök. Végre fehérbe öltöztek a fák, gyönyörű lett minden. Már elég volt a sok locs-pocsból, bár igaz ezután is lesz, de csodálatos. Nagyon szeretem, kimegyek a kertbe, körbenézek és gyönyörű minden - mondta Mérksz Andorné.

A havazás nem okozott fennakadást az utakon. A sózásnak és a pozitív hőmérsékletnek köszönhetően ugyanis elolvadt a járdákon és az utakon a lehullott hó.

Megrohamozták az udvart a Rozgonyi-óvoda növendékei. Az idei első hónak nagyon örültek. A legtöbben hógolyót gyúrtak a friss csapadékból. "Mindenkit megdobunk. Aki csak az utunkba áll, annak megy egy hógolyó."  A hógolyózás mellett bele is feküdtek a gyerekek a hóba. - Lehet hóangyalkát csinálni meg így belefeküdni a hóba és akkor lehet ilyen formákat csinálni - nyilatkozta Köveskáli Milán Sándor.

A gyerekek körülbelül másfél órát játszottak kint az udvaron. Az óvó nénik pedig nem voltak szigorúak, ugyanis mindenféle havas játékot megengedtek a kicsiknek. - Ilyenkor azért több a szervezési feladat. Nyilván havasak a gyerekek, átáznak a ruhák, nincs mindenkin overál, tehát nyilván több a szervezési feladat, de a gyerekek örömét látva ez megéri. Ilyenkor azért kérünk overálokat a szülőktől, amikor leesik hó, csizmát olyat, ami nem ázik át. Természetesen, ha vizesek lesznek megszárogatjuk a ruhájukat, amire hazamennek, tehát száraz ruhában tudják folytatni a délutánt otthon - fogalmazott Havasiné Andrasek Magdolna a Rozgonyi-óvoda tagóvoda vezetője.

Az első hónak azonban nem örülhetünk sokáig, hiszen keddtől napközben már mindenhol tartósan nulla fok fölött lesz a hőmérséklet, így a pár centiméteres hó is elolvad majd.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.