Megfelelő helyen tároljuk a tűzifát!

facebook megosztás

Az idei fűtési szezonban is volt rá példa, hogy olyan tűzeseteknél kellett beavatkozniuk megyénk tűzoltóinak, amikor az összehordott, összerakott tűzifa gyulladt meg a kandalló, kazán mellett. Általában csak a gyors tűzoltói beavatkozásnak volt köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia.

Számos esetben kell a tűzoltóknak olyan tűzeseteknél beavatkozni, amelyek a fűtéssel, az otthoni környezet melegebbé tételéül használatos fa nem megfelelő tárolásával kapcsolatban keletkeznek. Az idei évben eddig bekövetkezett esetekben a tűzoltók gyors helyszínre érkezésének és a szakszerű beavatkozásuknak köszönhetően nem keletkezett eddig nagyobb kár. Abban a helyzetben, ha később veszi észre a ház tulajdonosa a lángokat már könnyen átterjedhet a tűz az épület egyéb más lakóhelyiségeire, komoly károkat okozva.

Az ilyen jellegű tűzesetek megelőzése érdekében arra kérjük a megye lakosait, hogy a téli tüzelés során tárolt famennyiséget ne a kazánházban vagy ne abban a helyiségben tárolják ahol a fűtőtest található. Javasolt csak olyan mennyiségű tűzifát itt elhelyezni – nagyobb távolságra a kazántól, kandallótól -, ami a folyamatos égést pár órán át biztosítani tudja.

A fenti szabályok betartásával tovább növeljük családunk és otthonunk biztonságát a téli napok során is! - olvasható a katasztrófavédelem tanácsa a szervezet honlapján.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.