Mesterképzésre várják a jelentkezőket

Idén is lesz mesterképzés a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamaránál. A korábbi évekhez hasonlóan várják azoknak a szakmunkásoknak a jelentkezést, akik legalább öt éve dolgoznak a szakmájukban és szeretnének mester oklevelet szerezni. A képzés összesen 180 órából áll, a résztvevők ezalatt szakmai, vállalkozási és pedagógiai ismereteket is tanulnak. A mesterképzés tandíja a vizsga költségével együtt 300 ezer forint. Tavaly egyébként összesen 37 szakember szerezte meg ezt a képesítést Kanizsán.


dr. Balogh Imre: A képzés 180 órából áll, a résztvevők ezalatt szakmai, vállalkozási és pedagógiai ismereteket is tanulnak

– Ebben az évben is kaptunk állami támogatásos keretet, ez 28 fő. Ez azt jelenti, hogy azok a mesterjelöltek, akik már olyan képzőhelyen dolgoznak, ahol szakmunkástanulók gyakorlati képzése folyik vagy esetleg úgy dönt valaki, hogy ő szeretne ilyennel foglalkozni, akkor mi ehhez a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával 80 százalékos támogatást tudunk biztosítani. Viszont ehhez az kell, hogy vállalja, hogy a mestervizsga megszerzése után szakmunkástanulók gyakorlati oktatásával foglalkozik – tájékoztatott dr. Balogh Imre, a NAKKIK szakképzési vezetője.