NŐ AZ ERŐ! - CSALÁDVÉDŐ SZOLGÁLTATÁSOK NŐKNEK ZALA MEGYÉBEN

200 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete konzorciumi partnerével, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával közösen arra, hogy Zala megyében Női Információs és Szolgáltató Központot működtessen, és családvédő szolgáltatásokat nyújtson.

A projekt célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása Zala megyében, elősegítve ezzel a nemek közötti esélyegyenlőség biztosítását, a családok megélhetését, a gazdaság stabilitását, fejlődését, valamint a népesség folyamatos csökkenésének mérséklődését. Cél a nők atipikus foglalkoztatásának javítása, az atipikus foglalkoztatási formák elterjesztése, a magánélet és a munka összehangolását segítő támogató szolgáltatások nyújtása, valamint a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontása.

A célok elérése érdekében a projekt megvalósítók Női Információs és Szolgáltató Központot (Nő-Köz-Pont) hoznak létre és működtetnek Nagykanizsán, amely teret ad a családi életet fejlesztő, a munka-magánélet összehangolását, a közéleti szerepvállalást szolgáló, valamint a munkakeresést, -váltást, és a foglalkoztathatóságot javító szolgáltatásoknak.

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete konzorciumi partnerével, a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával közösen a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez, „Nők családban és a munkahelyen” című pályázati kiírásra nyújtotta be pályázatát. A „Nő az erő! – Családvédő szolgáltatások nőknek Zala megyében” EFOP-1.2.9-17-2017-00022 jelű pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője 2017. szeptember 27. napján támogatásra alkalmasnak ítélte, és 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018.01.01. és 2020.12.31. között valósul meg az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének sajtóközleménye letölthető az alábbi ikonra kattintva.